Wraps met vega shoarma, geitenkaas, rucola en geweldige knoflooksaus

Hey Hey! Wie heeft er zin in vega shoarma? Ik hoop jij, want ik kom met een fantastisch recept. Deze week maakte ik echt gewellllldige groentenwraps met oesterzwammenshoarma en je MOET het echt eten. Het was super simpel klaar te maken en zo ontzettend lekker. Ik gebruikte wortelwraps van Santa Maria, belegde de wraps met vega shoarma die ik maakte van oesterzwammen (blijf verder lezen want dit wordt een feestje, echt) en ik maakte zelf knoflooksaus. Onwijs simpel, onwijs lekker.

Het recept bestaat voor het grootste gedeelte uit groentes en weinig “slechte” ingrediënten, dus dat is ook nog een leuke meevaller. En je kan het zo pittig of mild maken als je zelf wil door de toevoeging van sambal. Mjam.

De inspiratie voor de oesterzwammenshoarma en de zelfgemaakte knoflooksaus komt helemaal bij Merel van De groene meisjes vandaan. Zij schreef het boek Vegan voor iedereen, met daarin een recept voor pita’s met vega oesterzwammenshoarma en sinds dien ben ik verkocht. Wat een tóp idee.

Heb ik je al weten te overtuigen? Aan de slag dan!

Nodig voor 2 personen:
– 250gr oesterzwammen
– 1 el shoarmakruiden
– 2 el mayonaise (vegan)
– 1 el sojayoghurt
– 1 teen knoflook
– beetje verse bieslook
– 1/2 citroen
– 4 wraps
– handje rucola
– 4 schijfjes geitenkaas
– 4 theelepels sambal

Bereiding wraps met vega shoarma
Scheur de oesterzwammen in stukjes en kruid met de shoarmakruiden en een scheutje olijfolie. Verhit een scheute olijfolie in de pan en bak de oesterzwammen in de pan in 10 minuten op middel tot hoog vuur. Het is mooi als de oesterzwammen er op een gegeven moment lekker sappig uitzien en een beetje bruin gaan kleuren door het aangrillen. Het vuur mag dus best hoog.

Maak ondertussen zelf knoflooksaus door mayonaise te mengen met sojayoghurt, een uitgeperste teen knoflook, verse bieslook en sap van een halve citroen.

Verwarm de wraps in de magnetron. Beleg ze met een lekkere laag rucola. Verdeel daar lekker veel oesterzwammenshoarma over en top af met zelfgemaakte knoflooksaus, geitenkaas en een beetje sambal. Vouw dicht en een smakelijk!

vega shoarma

En smakelijk was dit zeker. Ik vond het echt ge-wel-dig, maar dat had je in de intro an gelezen, haha. Laatst maakte ik pita’s met oesterzwammenshoarma en ook die vond ik helemaal heerlijk en dit recept is gewoon een fijne variant erop. Maar ZO lekker allebei. Dit wil je echt een keer eten. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

wraps met vega shoarma

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

4 reacties op “Wraps met vega shoarma, geitenkaas, rucola en geweldige knoflooksaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *