Vega kipburger met zoete aardappelfrites en salade

Hey hey! Eindelijk weer eens een recept online! Gisteravond maakte ik een geweldige vegetarische kipburger met lekkere kruidige zoete aardappelfrietjes en een salade van spinazie met feta en kikkererwten. Een super lekkere maaltijd die niet te ingewikkeld was en wel voedzaam en vol allerlei heerlijks. Wat wil je nog meer? Let’s kipburger!

Nodig voor 2 personen
Voor de kipburgers:
– 2 bofkipburgers van De Vegetarische Slager
– 2 hamburgerbroodjes
– 4 blaadjes Romaine sla of ijsbergsla
– beetje BBQ saus
– beetje mayo
– 6 plakjes jalapeños
– 2 plakjes cheddar

Voor de frietjes:
– 400gr zoete aardappelfrites uit het versschap
– beetje chilipoeder
– beetje paprikapoeder

Voor de salade:
– twee handjes verse spinazie
– 1 blikje kikkererwten
– een beetje feta
– truffelmayo voor erbij

Bereiding vega kipburger
Als eerste maakte ik knapperige kikkererwten door de kikkererwten uit blik af te spoelen onder de kraan en ze op een bakplaat te verdelen. Even 20 minuutjes in de oven met een scheutje olijfolie en klaar. Deze heb je nodig voor de salade. Even mengen met wat verse spinazie, feta en een beetje peper en zout en klaar is je bijgerecht.

Tegelijkertijd maak je alvast de zoete aardappelfrietjes. Meng de zoete aardappel met wat zonnebloemolie, een beteje chilipoeder en lekker veel paprikapoeder en bak ze in 15 minuten op 200C in de Airfryer knapperig. Dit is dé truc om zoete aardappelfrites knapperig te krijgen: gebruik een Airfryer en zonnebloemolie.

Ondertussen bouw je de burger. Bak de vega kipburger in de pan aan beide kanten mooi goudbruin. Leg op het laatst een plakje cheddar erop, doe even een deksel op de pan en laat de cheddar smelten.

Bouw de broodjes als volgt op: broodje, mayo, sla, BBQ saus, burger, cheddar, jalapeños, broodje. Klaar! Serveer alles op één bord, doe wat truffelmayo bij en een beetje zout over de zoete aardappelfrietjes en eet smakelijk!

vega kipburger

Ik vond het echt een hele lekkere maaltijd. Heel compleet, lekker veel verschillende smaken en structuren en helemaal een grote heerlijkheid. Woehoe!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vega kipburger

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *