Hartige taart met geitenkaas, citroen en groene asperges

Goedemorgen leuke mensen! Op maandagavond ga ik altijd sporten en dan vind ik het handig om van te voren iets kleins te eten én achteraf iets kleins. Een perfecte maaltijd om dan klaar te maken, is een hartige taart. Ik moet toegeven dat ik het zelf vaak te veel werk vind (deeg kneden = saai), maar het eindresultaat mag er wel echt wezen.

Ik maakte dit keer een hartige taart met geitenkaas, groene asperges, citroen en basilicum (maar die proefde je eigenlijk niet). Een maaltijd die héél erg goed past bij een lekkere Sauvignon Blanc, vanwege de citroen en geitenkaas. Random feitje, maar wel lekker om te weten, toch? 😉

Zin in hartige taart? Let’s do this!

Nodig voor 2 personen:
– 1x hartige taart deeg van Koopmans
– zout & peper
– 3 eieren
– 50gr boter
– 150ml melk
– 200gr groene asperges
– een handje spinazie
– 1 rolletje geitenkaas
– 1 citroen (je gebruikt alleen de schil)

Ook nodig: een taartvorm

Ik deed er ook nog basilicum door, maar die proefde je niet, dus die kun je achterwege laten.

Bereiding van de hartige taart
Smelt de boter en meng met 50ml water en het zakje voor de bodem van de hartige taart. Kneed het door elkaar en laat het eventjes in de koelkast rusten.

Snijd de asperges in kleine stukjes en bak in een koekenpan met een scheut oljifolie even aan. Voeg dan de spinazie er aan toe en laat die even slinken.

Maak een papje van de drie eieren met melk en de inhoud van het zakje voor de saus van de hartige taart.

Bestuif de bodem van een taartvorm met een beetje meel. Leg de bol deeg hierin en druk ‘m uit totdat de hele schaal en zijkanten bedekt zijn. Verdeel daar de gebakken asperges en spinazie over. Strooi hier wat zout en peper over. Hier hoef je niet super zuinig mee te zijn.

Strooi er dan de helft van de geitenkaas over. Schenk dan de saus erbij en eindig met de rest van de geitenkaas en een beetje peper. Rasp een hele citroen en verdeel deze citroenzest over de hartige taart.

Bak de hartige taart in 30-40 minuten af in de oven op 180C. Bij mij was hij in 30 minuten op 180C klaar.

Je kunt de hartige taart zowel warm als koud eten. Het is het lekkerst als je ‘m na de oven even tien minuutjes laat staan.

hartige taart

Ik vond het een super lekker recept. Lekker fris, goed uitgebalanceerd qua smaken. De toevoeging van de citroen was écht lekker. En de basilicum die ik er nog door had proefde je niet, dus die kan achterwege blijven. Wel vond ik de taart een tikkeltje droog; dat kan komen omdat er eigenlijk niet echt “vette” ingrediënten in zitten. Als je bijvoorbeeld strooikaas zou gebruiken in plaats van geitenkaas, dan zou het een stuk vettiger en romiger smaken denk ik. Maar ik vond juist die geitenkaas wel lekker. Maar er mag dus wel nog iets “nattigs” bij. Misschien een beetje zure room, een salade met een lekkere dressing (een groene salade met die klassieke doorzichtige dressing bijvoorbeeld), of misschien zelfs gewoon een bordje gegrilde groentes (paprika en courgette) erbij.

Anyway; ik vond het lekker! Ik hoop jij ook!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Hartige taart met geitenkaas, citroen en groene asperges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *