Kruidige pasta met room, courgette en parmezaanse kaas

Goedemorgen fijne mensen! Gisteravond ben ik de keuken in gedoken om een maaltijd klaar te maken met dingen uit de koelkast, voorraadkast én mijn moestuin. Ik flanste een vrij random pasta in elkaar, maar het werd super lekker dus ik deel graag het recept met je :D. Het werd een pasta met een roomsaus met daarin lekkere verse kruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum, erbij bakte ik wat knoflook, ui, prei, courgette en tomaat en dat combineerde ik met fusilli en wat crouton-achtig broodkruim. Oh en met lekker veel parmezaanse kaas natuurlijk.

Een super lekkere pasta die zo klaar is. Zin in? Let’s fusilli!

Nodig voor kruidige pasta voor 2 personen:
– 2 tenen knoflook
– 1/2 courgette
– 15 cm prei
– 2 sjalotjes
– 15 cherrytomaatjes
– een pluk verse basilicum, bieslook en peterselie
– fusilli
– 2 eetlepels mascarpone
– 40gr parmezaanse kaas (geraspt)
– 2 handjes rauwe spinazie

Nodig voor het broodkruim:
– 2 sneetjes brood
– olijfolie
– knoflookpoeder
– zout
– een blender/staafmixer/hakmolen

Bereiding van de kruidige pasta
Je begint met een flinke voorbereiding; snijd alle groente en kruiden. De knoflook pers je uit. De sjalotjes snijd je in kleine stukjes. De prei in reepjes, de courgette in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in partjes en je snijdt de basilicum, bieslook en peterselie fijn.

Bestel mijn e-book
Zin om eens iets origineels klaar te maken op de barbecue? In mijn e-book Gruwelijk Grillen vind je 34 toffe barbecue-recepten. 50% vega en 50% vlees of vis. Support your local foodblogger en bestel mijn e-book op Bol.com of via Etsy.nl.

Verhit een scheut olie in de pan en bak de ui met knoflook glazig. Voeg daarna de courgette toe en bak mee totdat het een beetje goudbruin is. Doe dan de prei erbij, samen met de cherrytomaatjes en de verse kruiden. Hussel door elkaar en bak totdat je de tomaatjes kapot kunt drukken, zodat het sap van de tomaten vrij komt.

Voeg dan de mascarpone en 1( a 2) eetlepel(s) parmezaanse kaas toe aan de pan en kook de pasta in 8 minuten gaar. Gebruik een beetje van het pastawater om de pastasaus uit te dunnen. Het is fijner om pastawater te gebruiken t.o.v. normaal water uit de kraan, omdat in het pastawater al wat van de zetmelen zitten die de saus sneller binden. En dat is top!

In de tussentijd maak je in een andere pan de croutons. Hak het brood in stukjes en bak in een pan met een flinke scheut olijfolie, een beetje knoflookpoeder en wat zeezout. Je wil dat het brood een beetje bruin kleurt. Haal het vervolgens uit de pan en mix het fijn met een keukenapparaat; ik gebruik een hakmolen, maar een staafmixer of blender is wellicht ook toereikend. Als het mooi kruimelig is kun je het daarna nog even bakken in de pan (of in de oven op de bakplaat), maar dit hoeft niet per se; als het goed is is het al knapperig van de eerste baksessie.

Roer de fusilli door de pastasaus. Doe alvast wat rauwe spinazie in diepe borden. Doe de pasta daarop en top af met een beetje extra kaas en daarop het broodkruim. Eet smakelijk!

kruidige pasta

En dat mensen, was super lekker. Echt een TOP maaltijd. Het klinkt als veel werk, maar toch is het echt simpel en zo klaar. Basically komt het gewoon neer op: snij alles en bak het met elkaar in de pan, voeg er room aantoe en klaar is kees. HEURLIJK.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

kruidige pasta

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *