Tonijn tartaar met groene salade

Hoi allemaal! Vorige week vrijdag had ik intens zin in rauwe tonijn en besloot ik dus zelf eens een tonijn tartaar te maken. Dit had ik nog nooit eerder gedaan en dus zocht ik op internet wat recepten op. Natuurlijk kwam ik uit bij de blog van Pauline en vond ik daar een lekker recept. Ik paste het een klein beetje aan en at lekker! Erbij maakte ik een soort Japanse groene salade met sojaboontjes, wakame en avocado én zoete aardappelfrietjes met sriracha mayonaise en al met al was dat een heerlijke maaltijd. Wel duur en met allerlei ingrediënten die niet uit de supermarkt komen, maar voor een avondje mezelf verwennen was het perfect. Aan de slag!

Je vindt het originele recept van Pauline op haar website Uitpaulineskeuken.nl.

Nodig voor 2 personen:
– 300gr verse tonijn van de viswinkel
– 2 el sojasaus
– een drupje sesamolie (dit is anders dan het originele recept)
– 1 el sushiazijn (halen bij de toko)
– 1 el mirin (dit is anders dan het originele recept) (halen bij de toko)
– sap van 1/2 limoen
– chilipeper
– 1 el sesamzaadjes
– verse peterselie
– beetje wasabi
– beetje vegan mayo
In het originele recept wordt ook lente-ui toegevoegd.

Nodig voor de salade:
– wakame
– sojaboontjes
– verse gember
– 1 avocado

Lekker erbij:
– 400gr zoete aardappelfrites
– 2 el vegan mayo
– een flinke scheut sriracha

Check hier hoe je de tonijn tartaar maakt; gewoon een kwestie van alles fijn snijden en bij elkaar gooien.

Erbij maakte ik een Japanse salade, waarbij ik de wakame, sojaboontjes (alleen de boontjes, niet het omhulsel), wat geraspte verse gember en een avocado in blokjes met elkaar mengde.

De zoete aardappelfrietjes maak ik altijd in de Airfryer. Meng ze met een beetje (zonnebloem)olie en wat cayennepeper of paprikapoeder en doe ze 15 minuten op 200C in de Airfryer. Maak de srirachamayonaise door de twee ingrediënten met elkaar te mengen en serveer dat op of bij de zoete aardappel.

Eet smakelijk!

tonijn tartaar

Ik vond het erg lekker, maar vond dat de tonijn te veel smaakte naar sesamolie, dus in het recept hierboven heb ik dat flink verminderd. Maar verder; erg lekker gegeten. Wel moet ik toegeven dat ik zin had in een ander soort tonijn-tartaar, echt zo een die je in een luxe restaurant eet, maar hoe je dat moet maken weet ik nog steeds niet. Dit maaltje was ERG lekker, maar voldeed niet aan m’n craving, ahha. Maar… gelukkig ging ik een paar dagen later uit eten bij een visrestaurant en kwam het helemaal goed met m’n tataki-cravings :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept makkelijk terugvinden om later nog eens te maken? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij dit recept terug.

tonijn tartaar

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!


2 reacties

Eline -

Hi Leonie,

Ik maak tonijn tartaar heel simpel met een dressing van limoensap,zonnebloemolie,lente ui/fijngehakte sjalot,dille,grove zwarte peper een klein stukje rode peper kan ook dat meng ik door elkaar heen
En daar doe ik de tonijn doorheen en dan serveer ik het direct met stokbrood,sla of frites
Als je de tonijn de lang in de dressing laat zitten wordt ie al beetje gaar door het limoensap
Daarom serveer ik m direct

leonie -

Oeeh heerlijk! Een soort ceviche!

Reageer ook