Simpele spaghetti met mozzarella

Goedemorgen leuke mensen van het fijne leven. Vandaag heb ik echt een knetter makkelijk recept voor je voor simpele spaghetti. Ik wilde vorige week even gezond eten, maar had echt bijzonder weinig zin om nog te koken na m’n sportles om half 8 en sjeesde dus langs de supermarkt om hele simpele ingrediënten te halen voor een lekker en enigszins voedzaam maaltje. Of naja; het is in ieder geval beter dan een pizza bestellen via Thuisbezorgd.

Ik maakte een pasta met tomatensaus, mozzarella, spinazie, champignons en basilicum. Echt een soort kindermenu. Maar ook wel écht heel erg lekker. Zin in simpele spaghetti? Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen:
– volkoren spaghetti
– 1 bakje verse tomatensaus uit het koelversschap (ik had de tomaat-oregano variant van AH)
– 1 bol buffelmozzarella
– een beetje parmezaanse kaas
– een handje verse basilicum
– een handje verse spinazie
– een bakje gesneden champignons

Bereiding
Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Snijd de spinazie in reepjes, zoals je ook bij andijvie zou doen.

Verhit een scheutje olie in de pan en bak de champignons aan beide kanten goudbruin. Voeg de spinazie erbij en bak 1 minuutje mee. Voeg de afgegoten spaghetti erbij en schenk de saus in de pan en roer alles door elkaar.

Top de pasta af met een beetje verse mozzarella, wat geraspte parmezaanse kaas en in stukjes gesneden verse basilicum. Beetje peper en zout erop en klaar is je simpele spaghetti. Simpel en toch heel lekker. Enjoy!

simpele spaghetti

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

simpele spaghetti

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!


3 reacties op “Simpele spaghetti met mozzarella

  • Tip voor pasta: niet afgieten maar met een tang uit het water halen, het ergste water er af laten lopen en dan gelijk in de pan met je saus gooien. Heeft als voordelen dat je je pastawater niet weggooit (je wil meestal wat pastawater bij je saus doen voor een mooie binding en romige saus, en mocht je pasta de dag erop opwarmen is een beetje pastawater ook heel praktisch), en het scheelt je vaat 😉

  • Als je iets meer bite/iets zilterige smaak eraan wilt, dan kun je de parmezaan vervangen door geraspte pecorino of grana padano.
    Verder kun je -niet flauw bedoeld- de saus makkelijk vervangen voor een blikje tomatenblokjes. eventueel aangevuld met kruiden zoals oregano/peterselie/Italiaanse kruiden e.a. is net zo smakelijk, makkelijk te bereiden/zelfde bereiding als de saus, zelfde ingrediënten aka tomaten met wat kruid/kruiden, maar het kost een fractie van de prijs in vergelijking met deze saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *