Vegan taco bowl

Vegan taco bowl

Door Elske – Hoi! In de categorie lekkere, maar hele makkelijk recepten heb ik er vandaag weer eentje voor je hoor! Dit recept maakte ik met vegan gehakt, maar je kunt het ook vervangen door vlees gehakt, (vega) kipstukjes of misschien wel iets van vis als je daar zin in hebt. Dus ga vooral los met de ingrediënten waar jij wat voor voelt en let’s cook!

Nodig voor 2 personen:
– 1 pakje vegan gehakt (ik ben fan van deze van Lidl)
– 150 ongekookte rijst
– blikje tomatenblokjes
– klein blikje bruine of kidney bonen (ongeveer 200 gram)
– 1 avocado
– handje cherrytomaatjes
– 10 cm komkommer
– 3 eetlepels (half zakje) tacokruiden
Eventueel om erbij te serveren: nacho chips (check even of je een vegan variant hebt als je dit gerecht vegan wilt houden)

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet daarna af en laat even afkoelen.

Pak een koekenpan, doe daar een plens olie in en bak daarin het vega gehakt gaar. Voeg na 5 minuten het blik tomatenblokjes toe, samen met de tacokruiden. Draai het vuur middelhoog en roer door. Laat voor zo’n 10 minuten pruttelen.

Terwijl dit staat te pruttelen snijd jij ondertussen de groente en verwarm je de bonen. Was de cherrytomaten en komkommer en snijd de cherrytomaten in helften en de komkommer in halve maantjes. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd beide helften in dunne reepjes.

Ondertussen is je rijst waarschijnlijk gaar. Pak 2 borden of kommen en verdeel de rijst hierover in het midden. Verdeel ook de cherrytomaatjes, komkommer, het gebakken gehakt-tomaat mengsel en avocado erover, zodat je een mooie gevuld kom krijgt. Voeg als laatste de opgewarmde bonen toe en top eventueel af met jalapenos als je die hebt en van pittig houdt. Serveer met wat nacho-chips en eet smakelijk!

Mjam! Wij hebben hier echt lekker van gegeten. Het was vrij snel te maken en daarnaast kostte het me niet te veel snijwerk. Als je me namelijk ergens ongelukkig mee wilt maken, kan dat met een recept waar ik 4 snijplanken voor nodig heb en 3 pannen op het fornuis heb staan. Maar goed, zoals gezegd kun je lekker los gaan met dit recept en ingrediënten dus doe vooral waar jij zin in hebt. Snijd er nog een extra paprika bij, of rasp er wat (vegan) kaas overheen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eerder maakte ik ook al eens dit recept voor een taco-bowl. Deze is niet vegan, maar wel vegetarisch en ook echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *