Salade met venkel, appel en kruidige dressing met mandarijn

Hallo mooie mensen! Wanneer ik dit recept schrijf komt de regen met bakken uit de lucht, maar toen ik deze salade at, was het zoals je duidelijk kunt zien op de foto’s heerlijk zonnig buiten. Ik maakte deze salade een paar weken geleden en hij staat me nog bij, omdat hij zo lekker was.

Wie of wie heeft er zin in een lekker licht maaltje met frisse smaken van de zomer? Letssss salad!

Nodig voor 2 personen:
– 1 venkel
– 1 groene appel
– een zak gemengde sla
– een paar groene aspergetips
– 1/2 bol buffelmozzarella
– 10 gr verse basilicum
– 10 gr verse peterselie
– 30ml olijfolie
– 30ml azijn (rode of witte wijn)
– 1/2 avocado
– 1 mandarijn
– 1 kleine teen knoflook

Bereiding
Ik maak m’n salades tegenwoordig klaar door midden van mijn hakmolen; daarin kun je groentes echt super fijn snijden in 2 seconden en dat is behoorlijk het einde. Heb je nodig in je leven.

De venkel en appel deed ik dus in de hakmolen en werden zo gemalen tot kleine snippers. Doe mengde ik met de sla. De groene asperges sneed ik in stukjes en bakte ik 5 minuten in de pan op hoog vuur met een beetje olijfolie. Ook die gingen bij de sla. De mozzarella sneed ik in stukjes en voegde ik er ook aan toe.

Daarna maakte ik een dressing, óók in m’n hakmolen. Dit keer hakte ik basilicum, peterselie en een teen knoflook erin fijn. Daaraan voegde ik wat olijfolie en azijn toe en het sap van 1 mandarijn. Vervolgens voegde ik een halve avocado toe en zetten ik de hakmolen weer aan totdat het een mooie dressing was. Deze roerde ik door de salade en klaar was m’n lunch!

salade

Het ziet er op de foto misschien wat saai uit, maar het was echt suuuuuuper lekker. Zo veel verschillende smaken – venkel, mandarijn, knoflook, basilicum- en echt zo’n lekker recept. Ik was helemaal in summer vibes en kan niet wachten tot het weer zo ver is. Ook chill: ik kreeg door de salade meteen al een lekkere portie groentes binnen, terwijl het pas lunchtijd was. Love it! Echt een recept om vaker te maken. YES!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salade

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *