Simpele tiramisu zonder ei

Hoi allemaal! Een tijdje geleden was ik op zoek naar een simpel recept voor tiramisu en kon ik niet echt vinden wat ik zocht… Ik wil geen ingewikkelde baktoestanden, maar gewoon ff snel iets in elkaar flansen dat naar tiramisu smaakt, en met die missie dook ik zelf de keuken in. Wat is tiramisu voor mij? Room, cacaopoeder, koffie en lange vingers. En precies dat zijn de ingrediënten van deze simpele tiramisu die iedere idioot klaar kan maken. Let’s tiramisu!

Nodig voor 8 personen
– 250 opgeklopte slagroom
– 250gr mascarpone
– 1 el cacaopoeder
– 1 el marsala of witte sherry of hele zoete witte wijn of witte port
– 2 kopjes koffie (ik gebruik decafe)
– 1 pak lange vingers

Ook nodig: een brownieblik of een ovenschaal oid.

Bereiding
Zet als eerst twee kopjes koffie en laat de koffie afkoelen. Verdeel de lange vingers over de bodem van je bakvorm (ik gebruik de brownievorm van appie) en zorg dat de hele bodem bedekt is. Schenk de alcoholische drank bij de koffie en schenk dit vervolgens over de lange vingers. Zorg dat alles nat is en lekker in de koffie sompig wordt.

Roer de slagroom en de mascarpone door elkaar totdat het één goedje is. Verdeel dit over de lange vingers. Strooi er als laatste een eetlepel cacaopoeder over. Dit kan je doen door middel van een zeefje; dan komt het er mooi egaal op. Overigens zit bij deze stap altijd mijn hele keuken onder de cacaopoeder, maar dat neem ik voor lief, hahah. als iemand een tip heeft om te zorgen dat je keuken netjes blijft tijdens deze laatste stap: laat je horen in een reactie! ;-).

De tiramisu is nu in principe klaar, maar hij wordt wel lekkerder naarmate je ‘m langer laat staan. In de koelkast stijft hij nog enigszins op en dat is wel vrij chill, dus ik zou ‘m zeker even 4 uur in de koelkast zetten. Je kan ‘m zelfs een paar dagen bewaren zo en hij wordt iedere keer lekkerder :D. Enjoy!

simpele tiramisu zonder ei

Echte Italianen zullen me ongetwijfeld vervloeken om dit recept, maar ik vond het werkelijk verrukkelijk en maak m’n tiramisu nooit meer anders. Dit is gewoon lekker makkelijk en komt qua smaak ontzettend in de buurt van waar ik zin in had. Ik hou gewoon van heel erg simpel en ik weet dat jullie dat ook doen, dus waar wacht je nog op? Aan de slag!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

simpele tiramisu

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Simpele tiramisu zonder ei

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *