Vegetarische Taco bowl (VET lekker en makkelijk)

Door Elske – Ola! Taco’s zijn fantastisch. Eens? Mooi. Nu bekeek ik laatst wat oude recepten en bracht deze burrito bowl mij op een geweldig idee: ik combineer gewoon al het goede van taco’s (de chips, kaas, bonen, rijst, taco saus en zure room), maar dan gewoon los in een kom. Klinkt goed toch? Niks geen moeilijk gedoe met breken en je slagveld na het eten moeten opruimen, maar gewoon lekker los in een kom, zodat je het met een vork kunt eten. En de chips die gebruik je gewoon als lepel, zodat je daar lekker mee door de rijst kunt scoopen, net zoals met de nasi en kroepoek. Love it! Let’s taco!

Voor 1 persoon: een kopje rijst – halve gele paprika – blikje zwarte bonen * – 5 cherrytomaatjes – eetlepel zure room – eetlepel tacosaus – grote hand geraspte kaas – kleine ui – teentje knoflook – eetlepel taco- of fajitakruiden – nacho chips zoveel als je wilt
* Ik had van die mini blikjes voor 1 persoon, die zijn 65 gram

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Ondertussen snipper je de ui, pel je de knoflook en zet je een koekenpan met wat olie op het vuur. Voeg de ui toe en pers de teen knoflook boven de pan uit. Zet de pan na 2 minuten op middelhoog vuur. Snijd de gele paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak even en draai daarna het vuur zacht.

Laat het blikje bonen iets (maar niet helemaal) uitlekken. Voeg toe aan de koekenpan, net als je taco kruiden. Je kunt nu ook de eetlepel taco (rode)saus toevoegen. Roer dit nog even goed door en laat op zacht vuur sudderen, totdat je rijst gaar is. Giet deze dan af en voeg toe aan het bonen-mengsel en roer nogmaals door. Laat voor 2 minuutjes pruttelen en draai het vuur uit.

Schep alles in een kom en top af met de geraspte kaas. Snijd de cherrytomaten in partjes en verdeel over de kaas. Pak een hand chips, stop die ook in de kom en leg daarnaast de eetlepel zure room en eventueel nog wat extra tacosaus. Smakelijk!

MJAM, dit was echt vet lekker. En heel makkelijk. En ook nog eens goed vullend door de bonen. Aanrader! Lijkt jou dit recept wat? Of ben jij meer team burrito?

tacobowl_2

En dan nog dit…
Volg Leo via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

2 reacties op “Vegetarische Taco bowl (VET lekker en makkelijk)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *