Vegan plaattaart met pompoen, biet, courgette en oesterzwammen

Hallo mooie mensen en welkom bij weer een blogpost over plaattaart. Plaattaarten zijn helemaal mijn ding tegenwoordig en dus vind je ze veel terug op mijn blog. Ik hoop dat je dat fijn vindt! Wat mij betreft zijn plaattaarten echt de ideale maaltijd voor 2 personen en dus deel ik vandaag weer een nieuw receptje voor vegan plaattaart met je. Eentje met lekker veel groentes én hij is dus plantaardig. Let’s plaattaart!

Nodig voor 2 personen:
– 1 rol tante fanny flammkuchendeeg
– 200gr pompoenstukjes
– 1/2 courgette
– 1 bakje oesterzwammen
– een handje biet julienne
– peper & zout

Bereiding
Kook de pompoen in 15-20 minuten gaar en pureer het dan met een stamppotstamper of staafmixer. Rol het deeg uit over een bakplaat met daar tussen het bakpapier. Maar je kunt gewoon het bakpapier gebruiken dat al om het deeg in de verpakking heen zit. Wel zo handig.

Smeer de bodem van de plaattaart in met de pompoenpuree. Snijd courgette en oesterzwammen in stukjes en verdeel die ook over de plaattaart. Top af met biet julienne en peper en zout. Zet de plaattaart voor 20-25 minuten op 180C in de oven. Hij is klaar als de randjes van de vegan plaattaart goudbruin zijn. Eet smakelijk!

vegan plaattaart

Ik vond het een prima plaattaart, maar niet de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Ik denk sowieso dat ‘ie iets lekkerder wordt als je er nog iets kazigs overheen doet op het einde; feta bijvoorbeeld of geitenkaas, of van die veganistische feta. Verder was het wel prima, maar niet heel spannend. Het proefde vooral héél erg naar pompoen ;-).

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegan plaattaart

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *