Hey hey! Een tijdje geleden spotte ik voor het eerst de Dutch Weed Burger in de supermarkt en dus was het hoog tijd om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik heb deze burger voor het eerst gegeten op Lowlands een paar jaar gelden en ben sinds dien fan. Hoe je ‘m op een festival eet (op een groen broodje geloof ik), vind ik echt gewelllllldig, dus ik ben benieuwd of ik dit thuis een beetje kan evenaren. Spoiler alert: het was niet heel erg geweldig. Maar toch deel ik het recept met je, omdat je het gewoon een keer zelf moet uitproberen. Let’s burger!
Nodig voor 2 personen:
– 2x dutch weed burger
– mayonaise
– beetje sojasaus
– een bakje wakame
– 1/2 avocado
– handje spinazie
– 2 hamburgerbroodjes
Lekker met zoete aardappelfrietjes
Bereiding
Bak de burgers in de pan aan beide kanten mooie knapperig. Er staat volgens mij wel op de verpakking hoe lang het precies moet. Maak ondertussen een sojamayonaise door een theelepeltjes sojasaus door de mayo te roeren. Snijd de avocado in plankjes en beleg het hamburgerbroodje vast met een beetje spinazie en wakame.
Leg de burger op het broodje, doe er een dot soja-mayo op en de avocado en eet smakelijk!
Ik vond het echt een prima burger, maar had er iets meer van verwacht. De Dutch Weed Burger zelf heeft echt een lekkere structuur en smaak, maar er moet nog wel iets krachtigs bij en dat is wat er bij mij mis ging in dit recept. Zowel de avocado als de wakame als de mayonaise hadden te weinig kracht qua smaak en daardoor werd het geheel een beetje middelmatig. En daar doen we het niet voor. Maar probeer het vooral zelf uit en voeg er nog ff een lekkere smaakmaker aan toe en dan weet ik zeker dat het slaagt. Laat je hieronder weten wat jouw toevoeging was? Thanks!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Melanie zegt:
Hm, ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar ik denk meteen: KIMCHI. Dat geeft een gigantische kick denk ik, en smaakt er denk ik goed bij. Ik heb laatst voor het eerst zelf kimchi gemaakt – simpel, maar kost wel een paar dagen – maar is volgens mij ook wel in de supermarkt te krijgen en in elk geval in de toko en natuurwinkel.
leonie zegt:
Ja dit is echttttt een vet goed idee, behalve dat ik idd geen idee heb hoe ik kimchi maak (veel werk). Maar dan zou je het ff ergens moeten scoren inderdaad. Thanks voor je comment!