Caprese salade met kikkererwten en balsamico

Goedemiddag en welkom bij dit recept voor salade met kikkererwten! Een tijdje geleden liet ik op Instagram al zien dat ik tegenwoordig team weekboodschappen ben, waar ik tot een jaar geleden nog steevast iedere dag naar de supermarkt ging. Dit is door Corona en alle maatregelen echt veranderd en dat heeft ook z’n uitwerking op wat ik eet door de week. Nu sta ik bijvoorbeeld regelmatig te koken met restjes random shizzle die ik nog in huis heb en het heeft ook een gezond gevolg; zo sta ik regelmatig rond lunchtijd een salade in elkaar te flansen. Omdat ik daarvoor de ingrediënten al in huis heb.

Dat is ook precies hoe dit recept voor caprese salade met kikkererwten is ontstaan. En het is een hit hoor! Super lekker, lekker vullend, voedzaam én smakelijk. Wat wil een mens nog meer? Dat kan ik je vertellen: het is ook nog binnen no time klaar. ZIN IN!

Nodig voor 2 personen:
– klein blikje kikkererwten
– 1 zak gemengde salade met rucola
– 4 tomaten
– 1/2 bol buffelmozzarella
– een paar blaadjes verse basilicum
– olijfolie
– knoflookpoeder
– balsamico siroop

Bereiding
Je begint met de kikkererwten; spoel die af onder de kraan, hussel ze door elkaar met wat olijfolie en een beetje knoflookpoeder. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en bak ze in 20 minuutjes op 200C knapperig. Je kunt ze ook rauw door de salade doen, maar ik vind ze knapperig echt heerlijk; dan is het bijna een soort snack!

Maak ondertussen de capresesalade door de tomaten fijn te snijden en deze te mengden met de gemengde sla, lekker veel verse basilicumblaadjes, wat mozzarella en olijfolie. Doe de salade in een bord en top af met de kikkererwten en daarna nog een beetje balsamico siroop erover. Klaar!

salade caprese

Jaaa mensen, dit is LEKKER. Dit is echtttt een top lunch als je het mij vraagt. Of een heerlijke salade als bijgerecht bij een lekker (Italiaans) maaltje. Of een lekker licht avondmaal op een zomeravond. Oh, wat verlang ik naar zomeravonden… Anyway; eet smakelijk en geniet er van :D.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salade caprese met kikkererwten

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *