Broodje vegetarische pulled ‘pork’ met rode koolsalade

Broodje vegetarische pulled pork

Door Elske – Hoi! Alweer een tijdje geleden zag ik deze vegetarische pulled ‘pork’ liggen bij de appie met een 35% korting sticker. Die korting scheelt toch altijd best wel wat op het totaalbedrag. Ik kende deze vegetarische variant nog niet en voor die prijs vind ik het nog leuk om eens te proberen. Dus deze vega pulled pork ging mee naar huis. Samen met wat Italiaanse bollen en een rode kool om koolsalade van te maken.

Het klinkt wel wat raar om vegetarische pulled pork te zeggen, want het is geen pork. Aan de andere kant: Broodje vegetarische pulled stukjes op basis van tarwe- en erwteneiwit bekt ook niet zo lekker. Dus vandaar dat ik er gewoon voor kies om de naam van de verpakking te hanteren, met daarbij de pork tussen aanhalingstekens. Eens? Mooi, door naar het recept!

Nodig voor 2 personen:
– 1 bakje vegetarische pulled ‘pork’
– 2 Italiaanse bollen
– kwart rode kool *
– halve limoen
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 tomaat
– ijsbergsla
– halve komkommer
– barbecuesaus (met een rooksmaak)
* of maak het jezelf gemakkelijk en koop zo’n voorgesneden zakje rode kool

Bak de Italiaanse bollen af in de oven (mits dat nodig is natuurlijk, je kunt ook al afgebakken Italiaanse bollen kopen) en laat ze daarna afkoelen.

Snijd de rode kool in hele smalle reepjes en spoel deze vervolgens in een vergiet schoon. Doe ze daarna in een saladeschaal, pers de limoen erover uit en kruid met peper & zout. Voeg daarna de lepel mayonaise toe en roer goed door. Je kunt de salade eventueel nog wat dikker maken door er nog wat mayonaise aan toe te voegen als je dat lekker vindt.

Pak een koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de pulled ‘pork’ ongeveer 5 tot 10 minuutjes op middelhoog vuur.

Ondertussen was je de tomaat en komkommer. De tomaat snijd je in dunne plakjes. De komkommer snijd je doormidden, ontdoe je van de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes.

Ook kun je de broodjes alvast open snijden. Begin met een klein handje ijsbergsla, leg daarop 2 eetlepels rode koolsalade en de plakjes tomaat. Als je vega pulled ‘pork’ gaar is, verdeel je de hoeveelheid in de pan over 2 broodjes. Maak af met een goede klodder barbecuesaus en dek af met de bovenkant van het broodje. Leg er wat komkommer stukjes naast.

De rest van de ijsbergsla kun je mengen met de rode kool en eventueel wat gesneden komkommer. Dit is dan je bijgerecht. Oh en ik serveerde er nog wat frietjes uit de airfryer bij, maar dat is niet persé nodig. Ligt een beetje aan de hoeveelheid honger die je hebt. Eet smakelijk!

Broodje vegetarische pulled pork 2

Dit was mijn eerste ervaring met vegetarische pulled ‘pork’ en moet zeggen: niet slecht! Uiteraard gaven de barbecuesaus en koolsalade al veel smaak en structuur dus mijn mening kan daardoor wat beïnvloed zijn. Ik weet ook dat er goede recepten bestaan van pulled ‘pork’ op basis van jackfruit: dat moet ik ook nog eens proberen. Wie weet gebruik ik dit recept van Leo wel. Lijkt me heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *