Parelcouscous met verse pesto, champignons en een tartaartje

Door Elske – Hallo leuke mensen! Ik verklap het maar gewoon meteen: vandaag deel ik een mega lekker recept met jullie! Ooit kreeg ik namelijk een HelloFresh-box cadeau en daar stond zat een vét lekker recept in met parelcouscous.

Ik paste de ingrediënten wat aan, zodat het wat makkelijker en goedkoper werd en zo ontstond een nieuw favorietje hier thuis hoor. Afgelopen maand hebben we dit iedere week wel een keer gegeten, haha! Ben benieuwd wanneer het ons gaat vervelen.. Tot dusver nog niet in ieder geval.

Dit recept is vrij simpel te maken, zeker als je de pesto kant-en-klaar koopt. In dat geval geldt dan wel: altijd de verse pesto uit zo’n bakje lieve mensen. Niet zo’n potje, dat doet wat af aan de smaak. Goed, klaar voor het recept? Let’s couscous!

Nodig voor 2 personen:
– 150 gram parelcouscous
– 2 tomaten
– 1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
– 50 gram rucola
– 60 gram verse pesto (ongeveer half bakje) of zelfgemaakt
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 2 tl azijn *
– 1 blokje groentebouillon
– 2 tartaartjes
* dit kan zwarte balsamicoazijn, wittewijnazijn of natuurazijn zijn. Ik heb het ook wel eens geprobeerd met citroensap. Als je zwarte balsamicoazijn in huis hebt zou ik die gebruiken

Breng 600 ml water in de pan aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe, samen met de parelcouscous. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor zo’n 12 minuten.

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel nu ook de knoflook en snijd deze in hele fijne plakjes.

Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en zet deze op het vuur. Laat warm worden en voeg als eerst de knoflook en de ui toe. Na een halve minuut bakken voeg je ook de champignons toe. Zet het vuur halfhoog en laat de champignons bakken tot ze gaar zijn.

Ondertussen kun je vast de tomaten wassen en deze snijden in grove blokjes. Pak een grote saladeschaal (groot genoeg, hier gaat straks alles behalve de tartaar in) en doe de tomaten hierin samen met de rucola.

Meng de helft van de verse pesto vervolgens met de balsamicoazijn tot een dressing. Giet dit over de rucola en tomaten. De rest van de pesto gebruik je later.

Doe het champignon-ui mengsel voor even in een schaaltje. Veeg de pan schoon met een stuk keukenpapier (#minderafwas) en voeg nogmaals een scheutje olie toe. Bak nu de tartaartjes. Ik deed ongeveer 2 minuten per kant, maar die baktijd is afhankelijk van hoe ‘rood’ je het vlees het liefst eet.

Parelcouscous gaar? Mooi zo! Giet het af en laat even ‘uit stomen’ met de deksel van de pan. Roer zo af en toe door. Na 5 minuten voeg je deze toe aan de salade, samen met de champignons. Schep dit goed door elkaar. Serveer met het tartaartje apart en top af met de overgebleven verse pesto. Smakelijk!

Parelcouscous met verse pesto en tartaar

Nouja, zoals ik zei.. Dit is één van onze favorieten hier thuis en dat is niet voor niets. Lekker, makkelijk, vrij snel én geen stapels afwas. Aanrader dus! Ga jij dit maken?

Volg Leo’s leven op Instagram
Daar deelt ze dagelijks alles wat ze meemaakt in haar leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt haar als @Lterveld op Insta!


Reageer ook