Gnocchi caprese met knoflookbrood

Hey hey! Vandaag deel ik een gerecht met je dat je kan klaarmaken met maar heel weinig ingrediënten en de meeste ingrediënten zul je al wel in huis hebben. Op de boodschappenlijst gaan gnocchi, tomaten, mozzarella en basilicum en daarmee maken we een heer-lijk maaltje. Wat zeg ik? Deze gnocchi caprese is VERRUKKELIJK. En lekker simpel. Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
400gr verse gnocchi (dit is best veel)
– 250gr romaatjes (kleine tomaatjes aan een steel)
– 2-3 tenen knoflook
– olijfolie
– 2 sneetjes brood
– 1 bol buffelmozzarella
– een handje vol verse basilicumblaadjes
– mocht je het in huis hebben; knoflookpoeder. Zo niet, dan zou ik het niet speciaal halen en gewoon met normale knoflook aan de slag gaan.

Bereiding
Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit een scheutje olie erin. Doe de gnocchi erbij en bak dit rondom op middelmatig vuur totdat ze mooi goudbruin kleuren en opzwellen. Dit duurt zo’n 10-15 minuten. Ze zijn goed als ze helemaal tot in de kern zacht zijn. Mooie, zachte, goudbruine bolletjes. En je hoeft ze dus niet te koken!

Maak dan de tomaten; neem een andere pan, zet die op middelmatig vuur en doe er een scheut olie in. Leg de tomaten aan de tros in de pan en knijp er een teen knoflook over uit. Verdeel die over de tomaten en doe de deksel op de pan. Laat de tomaten zo’n 10 minuutjes grillen in de pan op middel tot laag vuur. Ze zijn goed als ze zacht worden en een beetje grillplekjes krijgen.

Tip: heb je geen 3 pannen of verdeel je het liever anders? De tomaten kun je ook in een ovenschaal in de oven zetten; flinke scheut olie erover, knoflook erover en bakken maar. Ik gok zo’n 20 minuutjes op 200C.

Maak in een andere pan ondertussen het broodkruim; snijd twee plankjes brood in stukken en bak in een pan met een flinke scheut olijfolie. Doe er meteen peper en zout bij en strooi er knoflookpoeder over (een klein beetje) of pers er een teen knoflook over uit en meng door elkaar. Bak dit totdat het brood er echt lekker gebakken uitziet en haal dan uit de pan. Zodra het een beetje afkoelt, worden ze knapperig.

Doe de gnocchi op je bord, leg er wat in stukken gesneden mozzarella bij, leg de tomaatjes (met steel) on top en eindig met wat verse basilicum en het knoflookbrood. Klaar!

Als je gaat eten hussel je alles door elkaar; je krijgt dan een soort saus van de gebakken tomaten en dat is echt vettttttt lekker. Enjoy!

gnocchi caprese

Ja mensen, dit is HEEL ERG LEKKER. Ik ben gék op dit knoflookbrood/broodkruim en doe het echt vaak nog door pasta’s als ik ff niet zo veel ingrediënten in huis heb, maar wel iets tofs wil toevoegen aan m’n gerecht met iets dat ik altijd in huis heb (lees: brood, olie, knoflook, peper en zout). Verder zijn die tomaatjes echt smaakbommetjes en ben ik er gek op en naja; we kennen allemaal de gouden combi van basilicum, mozzarella en tomaat. Dus al met al is dit echt een vet lekkere gnocchi caprese en zeg ik alleen nog: eet fucking smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

gnocchi caprese

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *