Stamppot zoete aardappel met knapperige boerenkool en kaasschnitzel

Goedemorgen goed volk! Vandaag heb ik een typisch Gewoonwateenstudentjesavondseet-recept voor je. Deze stamppot zoete aardappel is super makkelijk en snel te maken, erg lekker én ik denk dat je het recept zelf niet had bedacht. Woop woop! En dat met simpele ingrediënten uit de supermarkt: écht oldskool GWESSE-style dit. Oké, zin in? Let’s stamppot!

Nodig voor 2 personen:
– 2-3 grote paarse zoete aardappelen (met witte binnenkant)*
– 2 handjes fijngesneden boerenkool
– een paar chilivlokken
– 2 kaasschnitzels
– boter
– en eventueel (plantaardige) melk of room

*ja; die smaken echt anders dan de oranje zoete aardappelen!

Bereiding
Begin met de boerenkool: die meng je met een scheutje olie in een grote kom totdat alles bedenkt is met een laagje olie. Meng er wat chiliflakes door en stort dit uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet dit voor 20 minuutjes op 200C in de oven. Het is klaar als de boerenkool begint te verkleuren en lekker knapperig is. Vaak wordt de boerenkool nog iets knapperiger als hij uit de oven is.

Schil de zoete aardappelen (kut klus) en snijd ze in grove stukken. Kook ze in 15-20 minuten beetgaar in een pannetje met kokend water. Giet dat af en stamp ze dan fijn. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken.

Roer de helft van de knapperige boerenkool door de zoete aardappel stamppot en breng op smaak met peper zout, boter en melk.

Bak ondertussen in 5 minuutjes een kaasschnitzel aan beide kanten mooi goudbruin op middelmatig vuur.

Serveer de kaasschnitzel bij de stamppot en top de stamppot af met de overigen knapperige boerenkool. Eet smakelijk!

En ja mensen; dat is lekker. De combi van de zoete zoete aardappelen en de een beetje pittige boerenkool is vrij tof. De kaasschnitzel blust de boel weer een beetje en in z’n geheel vind ik het een lekker recept. Wij hebben het nu al twee keer gegeten en in alle eerlijkheid moet ik bekennen dat de eerste keer lekkerder was dan de tweede, maar ik heb geen idee waar dat aan ligt, dus ik moet het gewoon nog weer even een derde keer eten.

Ik ben in ieder geval razend benieuwd hoe het jou smaakt, dus laat dat vooral hieronder achter in een reactie!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

stamppot zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *