Vegetarische maaltijdpita met gebakken feta & kikkererwten

Door Elske – Hallo daar! Laatst was mijn vriend een avondje van huis dus ik had het rijk alleen. Ook om te koken. Hoewel je zou denken dat ik dan veel spectaculaire gerechten zou kunnen maken, deed ik precies het tegenovergestelde. Ik kookte met restjes uit de koelkast, omdat ik het zonde vond ze uiteindelijk weg te moeten gooien, omdat het net te weinig ingrediënten waren voor een gerecht voor twee.

Dus ik verzon iets, in de hoop het lekker zou worden, want dat is bij koken met restjes bij mij lang niet altijd het geval. Maar ik verklap het alvast: dit was LEKKER. Hiervan wil je het recept. Al is het maar om je saaie restjes in te verwerken. Komt ‘ie:

Nodig voor 1 persoon: 1 maaltijdpita * – 8 zwarte olijven – 1 tomaat – 2 grote handen gemengde salade – 2 partjes citroen – 1/3 plak fetakaas – 1 ui – 1 teen knoflook – 200 gram kikkererwten, uitgelekt – 1 eetlepel yoghurt

* das zo’n grote pita. Kun je die niet vinden in de supermarkt? Neem dan 2 kleintjes of een naanbrood. Dat lijkt mij ook heerlijk met deze ingrediënten!

Pel de ui en knoflook en snipper ze beide. Doe een scheut olie in pan en bak daarin zacht de ui en knoflook aan. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel af met water en doe ze daarna bij de pan in. Bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur en kruid daarna met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Over die laatste schreef ik hier al eens eerder en het gaat om dit blikje. Het is het echt waard om zo’n blikje in je voorraadkast te hebben. Geeft echt een heerlijke smaak aan bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, of in dit geval kikkererwten 😉

Ondertussen bak je de pita in je broodrooster of in de oven af. Verkruimel de feta boven de pan, maar bewaar 1 klein stukje (zo’1/4e). Leg het kleine deel weg en bak het grote deel feta mee in de pan met kikkererwten meebakken. Draai het vuur zacht en knijp 1 van de 2 partjes citroen hierboven uit.

Pak een kom en maak een salade. Dat gaat vandaag vrij eenvoudig: doe de sla in een kom, snijd de tomaat in stukjes en voeg toe en voeg de hele olijven toe. Maak af met wat peper, zout en een scheut olijfolie en schep door.

Pita afgebakken? Mooi! Snijd deze open en besmeer met de yoghurt (hier kun je nog wat extra smaak aan toevoegen door er een beetje knoflookpoeder en gehakte peterselie aan toe te voegen als je hebt). Leg daarop de salade en daarop je kikkererwt-feta mengsel. Knijp erboven het andere partje citroen uit en maak af met de overgebleven feta. Eet smakelijk!

Nou serieus, misschien dat het komt omdat ik er echt totaal geen verwachting bij had, maar dit was me een portie lekker, vrij vullend en makkelijk om te maken. En nog belangrijker: geen eten verspild. Uiteraard kun je hier ook nog wat restjes aan toevoegen die nog in je koelkast liggen, zoals paprika, courgette of aubergine. Lijkt me ook top. Aanrader dit recept!

vega_maaltijdpita_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *