Shoarma salade met geroosterde zoete aardappel

Door Elske – Hoi! Voor een ander gerecht kocht ik laatst een zak zoete aardappelen. Ik had ze niet allemaal nodig, dus hield er wat over en besloot hier vanavond mee te koken. Shoarma met zoete aardappelen klonken mij wel aantrekkelijk in de oren samen en dus werden dat de hoofdingrediënten voor deze maaltijd. Het recept is redelijke makkelijk,  maar heeft even wat tijd in de oven nodig, dus niet bepaald snel. MAAR wel vét lekker, dus geef het even die tijd om zich te ontwikkelen tot perfecte maaltijd voor vanavond 🙂

Dit recept is een soort van kapsalon, maar dan met meer salade en zoete aardappel i.p.v. normale aardappel. Dus soort van helemaal geen kapsalon meer, maar evengoed vrij fantastisch. Serveren met een flinke dot knoflooksaus en eventueel een gegrild pitabroodje en smuller maar!

Voor 2 personen: 300 gram shoarma- of gyrosvlees – zak gemengde salade – bakje olijven met feta op olie * – 150 gram cherrytomaten – 1 rode paprika – 10 cm komkommer – 3 kleine zoete aardappelen – gerookte paprikapoeder ** – 1 kleine ui
* Die olie is belangrijk, want ik maak verder geen dressing of iets, maar gebruik de olie uit het bakje met olijven
** Uit zo’n blikje. Ik gebruik vaak de halfzoete variant, maar de ‘normale’ zoete kan ook erg goed in dit recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes (schil kun je laten zitten). Doe ze in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Meng door elkaar en zet voor 35 minuten in de oven.

Ondertussen pel je de ui en snipper je deze. Bak deze in olijfolie in een koekenpan en voeg het shoarma-vlees toe. Bak tot het bruin is en zet daarna op zacht vuur.

Vervolgens maak je de salade. Gooi de zak salade leeg in een kom. Was de cherrytomaten, komkommer en de paprika. Snijd de tomaten door de helft en de paprika en komkommer in kleine blokjes. Voeg dit alles toe aan de salade. Kiep het hele bakje met olijven en feta + olie ook leeg boven de schaal met salade en meng het goed door elkaar. Vind je dat het nog iets meer olie nodig heeft? Voeg dat dan toe. Kruiden zijn niet nodig; die krijg je straks flink toegevoegd door het shoarma-vlees en het gerookt paparikapoeder aan de zoete aardappelblokjes.

Zoete aardappel klaar? Mooi! Voeg die ook toe aan de salade, samen met het gebakken vlees. Meng alles goed door elkaar en klaar! Serveren met -heel belangrijk- knoflooksaus en eet smakelijk.

MJAM! Nou goed, ik heb het al voldoende toegelicht in het intro, maar dit was erg lekker. En niet eens heel moeilijk. Iets meer afwas dan normaal, maar het grootste deel kun je al doen terwijl je op de zoete aardappel in de oven wacht. Beter!

shoarma_salade_zoeteaardappel_2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *