Kerst: Plaatpizza met peer, rozemarijn en parmaham (voor, hoofd of bij)

Hoi! Vandaag heb ik een tof kerstrecept voor je voor een plaatpizza. Ik vond het een beetje ingewikkeld om ‘m in een gang te plaatsen (voor, hoofd of bij) en laat de keuze dus aan jou. Deze plaatpizza met o.a. parmaham, peer en mozzarella is een licht gerecht en kun je daarom prima op de verschillende momenten serveren. Het recept is lekker makkelijk, zoals je van ons gewend bent.

Zin in plaatpizza? Let’s do this!

Nodig voor 4 personen (kleine portie): 4 plakjes bladerdeeg – 2 rijpe peren – 1/2 kleine rode ui – 1/2bol buffelmozzarella – een paar takjes rozemarijn – zout – peper – 3 plakken parmaham

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg ze op een bakplaat (eventueel met rooster) op een stuk bakpapier en plak de randen aan elkaar. Je hebt nu één vierkant van bladerdeeg. Snijd de takjes van één takje rozemarijn, hak fijn en verdeel over het bladerdeeg. Zet dit eventueel eventjes in de oven om voor te garen. Hoeft niet, mag wel. Bijvoorbeeld tijdens het voorverwarmen van de oven.

Snijd de peren door de lengte doormidden, hal het klokhuis eruit en snijd in dunne plakjes. Gebruik een halve peer om 1/4 van het bladerdeeg mee te bedekken en leg de plakjes peer dakpansgewijs op het bladerdeeg.

Verdeel daar wat mozzarella, gesnipperde rode ui en nog een takje rozemarijn over. Top af met grof zeezout en wat peper en bak de plaatpizza 15-20 minuten op 180C af in de oven.

Verdeel er dan wat parmaham over en leuk het geheel op met de takjes rozemarijn die je over hebt. Enjoy!

plaat

Op tafel staat nu een super feestelijke maaltijd, die echt helemaal binnen de kerstsferen past. De smaken van de plaatpizza zijn ook echt lekker; dat zoete van de peer combineert heerlijk met het zoute van de ham, de ui geeft wat pit aan het gerecht en de rozemarijn zorgt voor een soort van bloemige kruidigheid, haha. Lekker duidelijk. Maar echt: een zeer (!!) geslaagd maaltje.

Maak jij ‘m klaar deze Kerst? Deel je recept met #GewoonWatIkDezeKerstEet! Dan kan ik je recept terugvinden en daar word ik blij van :).

Zoek je een tof cadeau voor onder de Kerstboom?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S (met 56 tostirecepten!) op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *