Vega spaghetti bolognese met linzen, mozzarella en basilicum

Goedemorgen mooie mensen! Het is maandag en dat is standaard een dag waarop ik zelf geen vlees eet. Vandaag heb ik dan ook een lekker vegetarisch recept voor je, voor een hele simpele spaghetti bolognese vol goede voedingsstoffen, die ook nog heel lekker is.

Het is binnen no time klaar, dus ik zou zeggen: let’s spaghetti!

Nodig voor 2 personen: 1x HAK bologneseschotel stazak bonen – 1 pakje passata di pomodori – 1 bol buffelmozzarella – halve zak spinazie – paar blaadjes basilicum – spaghetti

Breng pasta aan de kook en kook in 4-8 minuten beetgaar.

Verhit olie in een pan en doe daar de bologneseschotel van HAK in. Dit is een bonenschotel met o.a. linzen en hij is volledig vegetarisch. Erg lekker en voedzaam. Om er meer een saus van te maken voeg ik er nog een pakje gezeefde tomaten aan toe en wat blaadjes basilicum. Laat dit pruttelen tot een saus.

Snijd mozzarella in stukjes en doe de helft alvast door de saus. Doe ook wat spinazie erdoor.

Serveer de saus met de spaghetti, top af met wat extra basilicum en mozzarella en breng op smaak met peper en zout. Klaar!

spaghetti_bolognesel

Nou, kind kan de was doen. Dit is echt een super makkelijk recept en echt een goede om af en toe te eten. Makkelijk, snel, lekker en voedzaam. Deze ga ik vaker maken!

Enne; wie mij al jaren volgt ziet deze klassieker even terugkomen; chips bij je spaghetti. Dat is zoooooo lekker, hahaha.

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

chips_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

4 reacties op “Vega spaghetti bolognese met linzen, mozzarella en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *