Leo’s leven: verbouwplannen, werken aan ons boek en een nieuwe iPhone

Hallo leuke mensen! Welkom bij mijn dagboek. Ik praat je hierin bij over mijn afgelopen weekend. Die stond in het teken van Kerstkoken voor Gruwelijk Grillen, verbouwplannen en… m’n nieuwe iPhone <3.

Vrijdag: voedselbank, thuisbezorgd & niksen
Op vrijdag voelde ik me nog steeds niet echt lekker. ‘s Ochtends zou ik gaan sporten, maar ik verrekte van de buikpijn, dus ik bleef even lekker in bed liggen en rustig aan doen.

M’n eerste activiteit van de dag werd een bezoekje aan de Voedselbank. Ik had veel eten in huis en vond dat dat een betere plek verdiende dan weg te staan stoffen in mijn voorraadkast. Dus op naar de Voedselbank, waar je ook als particulier gewoon naartoe kan rijden om wat te doneren :).

IMG_3750

Daarna ben ik weer lekker op de bank gaan hangen. Ik heb wat mails weggewerkt en Leo’s leven geschreven, maar dat was het ook wel.

Zaterdag: verbouwplannen, werken aan ons boek & koekjes bakken
Op zaterdag voelde ik me echt helemaal oké weer. Nergens last van. ZO bizar! Maar heel fijn, want vandaag gingen we weer aan de slag met de kerstspecial van Gruwelijk Grillen.

IMG_3813

We kookten vandaag buikspek als bijgerecht en coquilles als voorgerecht. Zo vet! Het lukte allebei heel goed en de foto’s zijn heel tof geworden.

BD0C2529-F00B-4260-8BC7-50EDE23EB9AD

Overigens hadden we voor vandaag ook de covershoot gepland staan, maar die ging door ziek zijn van de set dresser niet door…

Zaterdagavond hebben Jan en ik echt een heerlijke avond gehad. Ik had de kookspirit helemaal te pakken en dook de keuken in om nog even een set koekjes te bakken. En die aten we op tijdens een Netflix-marathon met de serie Dream Home Make-over. Wat echt een vettttt inspirerende serie is, als je iets met interieur wil doen. 😀

IMG_3838

Zondag: zelf bao buns maken & beauty-avond
Op zondag sliepen we lekker uit. Wederom hadden we een kookdag op de planning; dit keer maakten we een vegetarisch hoofdgerecht (echt gruwelijk vet) en een heer-lijk dessert. En ook nu werden de foto’s super mooi. YES!

IMG_3850

We waren al op tijd klaar en dat betekende dat ik ook nog tijd had om van alle restjes iets lekkers te maken. En dus besloot ik om zelf bao buns te maken…

IMG_3841

Met de buikspek van zaterdagavond, de spitskool van vandaag en wat andere random dingen die nog in de koelkast lagen. WOW; vet nice. En het lukte goed!! Dit recept komt binnenkort online :). Maar ik kan vast zeggen dat ik echt meeega trots was op het resultaat :D.

IMG_3873

‘s Avonds hielden Jan en ik spa-avond aan huis. Uitgebreid de barbecue-sessies van ons af douchen, lekker een maskertje op, boekje lezen… heerlijk!

IMG_3882

IMG_3889

Maandag: nieuwe iPhone & lekker werken
Maandag was weer gewoon een werkdag. Ik ging aan de slag met m’n website, leverde een preview aan voor een samenwerking, briefde de fotograaf voor de covershoot voor Gruwelijk Grillen, woonde een briefing bij van een tech-merk, nam stories op voor een samenwerking met Westwing (die vandaag live staat!! DIKKKKKE KORTING!) en hield een fotoshoot met m’n nieuwe pannen <3.

9F619853-5E67-4A79-B936-5CF3819269C8

Kijk hoe knap ze zijn:

3

Maandag aan het einde van de middag ontving ik m’n nieuwe iPhone 12 en mensen ik ben zo BLIJ! Ik kijk altijd enorm uit naar de lancering van de nieuwe iPhones en sla eens in de zoveel tijd dan ook m’n slag. Toen de iPhone X nog het nieuwste van het nieuwste was, was die camera echt gewellllldig. Maar ik merk dat de techniek nu alweer beter is en omdat ik m’n telefoon heel veel professioneel gebruik, was het tijd voor een nieuwe.

Ik ben gegaan voor de iPhone 12 pro 512GB in de kleur goud, want -zoals Jan zou zeggen- ‘ alleen het beste voor m’n schatje’. Haha, nee zonder grappen; ik gebruik mijn telefoon natuurlijk heel erg veel voor m’n werk. Wist je bijvoorbeeld dat ik al mijn foto’s op mijn blog, dus die in Leo’s week, maar óók alle foto’s van recepten, fotografeer met m’n iPhone? Ik vond de camera op de iPhone X al fantastisch en gebruik op reis altijd de groothoeklens van Jan z’n iPhone 11, maar nu heb ik dus het beste van het beste zelf in huis gehaald met de iPhone 12 pro. Er zitten namelijk DRIE camera’s op. Nu heb ik zelf een geweldige groothoeklens en kan ik fantastisch fotograferen in het donker (wat echt het einde is als je food blogger bent en je ook in de winter gewoon je avondeten wil fotograferen). Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de verbeteringen in de portretfunctie, die gebruik ik namelijk ongeveer 80% van de tijd dat ik fotografeer met m’n iPhone (bijvoorbeeld voor recepten).

En hij is goud. Want. GOUD. Nu heb ik naast m’n rose gouden Macbook een gouden iPhone. Ik weet niet hoor, maar daar wordt een mens toch vrolijk van? Apple-fan-meisje hier :D. Ga jij ook de nieuwe iPhone 12 kopen?

IMG_3955

Aan het einde van de middag gingen Jan en ik na een drukke werkdag heel even uitwaaien op het strand. Letterlijk een half uurtje. Zo fijn!

IMG_3969

Maandagavond bracht ik nog even de laatste restjes buikspek en bao buns langs vriendin Aniek en daarna ging ik lekker sporten. En daarna dook ik wéér de keuken in om een lekkere pasta pesto klaar te maken, waarvan vanavond de reels en het recept online komen. Ik kon gewoon echt even geen genoeg krijgen van het kokkerellen! 😀

Inmiddels is het dinsdag einde van de dag en ben ik al bijna mijn werk aan het afronden. De komende dagen staan er echt hele leuke dingen op de planning. Ik ga straks nog even naar het Wisenten-uitkijkpunt fietsen met Jan, donderdag hebben we een afspraak in een kunstgalerij (kijk hier ZO naar uit), morgen doe ik eindelijk weer pilates én neem ik een enorme kerst-glitter-jurken-shoplog op, woensdagavond komen Lau en Ramon hier eten, donderdag ga ik borrelen met Linda. Kortom; genoeg leuke plannen om je vrijdag over bij te praten. Ik spreek je dan!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *