Gevulde courgette met vegetarische shoarma & kaas

Door Elske – Heb jij, net als ik, Leo’s laatste boek al in huis? Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat ze laatst met haar vriend Jan Gruwelijk Grillen heeft uitgebracht. Heb je het nog niet in huis? Koop het! Het geeft je mega veel barbecue-inspiratie voor deze zomer. Zeker als je, net als ik, een staycation in Nederland doet. Kun je toch lekker uitpakken en uitgebreid eten. Nu alleen nog hopen dat het Nederlandse weer mee zit :)

In ieder geval, in dat boek staat een recept wat mij mega lekker lijkt: gevulde paprika van de barbecue, gevuld met vega shoarma. Ik heb het nog niet gemaakt (andere gerechten kregen voorrang), maar het gaf me wel de inspiratie voor dit recept. En man, wat was dat heerlijk zeg. Zachte courgette, een romige vulling met shoarma en groente en.. mjam! Heb je al trek gekregen? Ik in ieder geval wel, dus let’s go!

Nodig voor 2 personen: 1 courgette – 1 rode paprika – 1 bakje vega(n) shoarma * – half bakje champignons – 2 flinke handen geraspte kaas – 2 eetlepels crème fraîche – 1 teen knoflook – 1 ui 
* Ik ben wel fan van de vegan shoarma van Lidl. Goeie prijs-kwaliteit verhouding

gevuldecourgette_2

Was de courgette en snijdt deze in de lengte doormidden. Hol de binnenkant uit met een lepeltje en bewaar de binnenkant en snijd dit fijn, in kleine blokjes als dat lukt. Kook de courgette helften (dus niet de stukjes) voor 10 minuten.

Pel en snipper de teen knoflook. Doe dit ook met de ui en bak het samen met de courgette op middelhoog vuur. Was de paprika, ontdoe het van de zaadlijsten en snijd  in blokjes. Snijd de champignons vervolgens in plakjes. Voeg dit alles toe aan de pan met knoflook en ui, kruid met wat peper en zout en bak voor 10 minuten op middelhoog vuur.

Verwarm je oven ondertussen voor op 180 graden (boven & onder warmte) en haal de gekookte courgette uit de plan. Laat even uitlekken.

Voeg daarna de shoarma toe aan de pan met groente en voeg na 2 minuten de crème fraîche toe. Roer goed door en er ontstaat een heerlijke romige saus waar al kruiden genoeg aanzitten doordat vega shoarma vaak flink is gekruid. Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul met dit mengsel. Hou je wat over? Geen probleem! Gooi dat gewoon ‘los’ in je ovenschaal. Lekker om ernaast op te eten. Top iedere helft af met een hand geraspte kaas en zet weer voor 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met een klein broodje en eet smakelijk!

En ja hoor! Deze gevulde courgette haalde compleet mijn verwachtingen. Wat vond ik dit lekker! Normaal gesproken vind ik gevulde courgette maar een saai gerecht, maar daar was hier geen sprake van. Ook de vriend keurde het goed. Aanrader!

gevuldecourgette_1

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.


2 reacties

Kelly -

Oeh, ik maak regelmatig gevulde courgette, maar shoarma heb ik er nog nooit ingedaan. Deze sla ik op, thanks for sharing! :)

Elske -

Leuk Kelly! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

Reageer ook