Plaattaart met biet, andijvie en cashewnoten

Hallo en welkom bij weer een interessant plaattaart recept. Ik moet zeggen; deze maaltijd kwam een beetje gek tot stand. In de koelkast had ik nog een bakje met een mix van ricotta en biet staan en dat was de basis voor het idee om maar weer eens een plaattaart te eten. Met dat dus op de bodem. Ik verzon een recept met boerenkool en cashewnoten en geitenkaas erbij en alles was koek en ei. Tot Jan boodschappen deed en boerenkool totaal uit het seizoen bleek en dus niet vers verkrijgbaar was. Oké improviseren. Ik kan dit. Andijvie dan maar?!

Toen keek ik in de koelkast en bleek m’n ricotta-biet-prut al enigszins beschimmeld te zijn. Dus dat moesten we opnieuw halen. Dus de hele maaltijd begon met een ingrediënt dat ik überhaupt opnieuw moest kopen. Goed; inmiddels was ik behoorlijk hangry (blij dat ik niet zelf in de supermarkt stond) en gingen we er maar gewoon voor.

Ik presenteer u vandaag een recept voor plaattaart met bietjes, ricotta, andijvie (??!), cashewnoten (?!) en geitenkaas. Is dit geweldig of goor? Let’s find out.

OH WACHT. Ook het plaattaart-deeg dat ik normaal gebruik (die van tante fanny) was op. TOP. Dan maar aan de slag met bladerdeeg. Je weet wel; dat ingrediënt dat bij mij al-tijd halfgaar uit de oven komt. Dit wordt top. Let’s go.

Nodig voor twee personen: 1x bladerdeeg bodem – 1 grote gekookte biet – 1/2 bakje ricotta – een hand gesneden andijvie – beetje chili olie – handje gezouten cashewnoten – 3 schijfjes zachte geitenkaas

Ook handig: een hakmolen of staafmixer

Doe de gekookte biet in de hakmolen of snijd in stukjes en pureer met de staafmixer tot een prutje. Doe de ricotta erbij en roer door elkaar.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met een lekkere dikke laag biet-ricotta-mengsel.

Meng de andijvie in een kom met wat chili olie en een beetje zout. Verdeel dit vervolgens over eht bladerdeeg. Top af met cashewnoten en geitenkaas. Bak ‘m dan 20-25 minuten af op 200C in de oven.  Klaar!

IMG_4973

Wat het goor of geweldig? Mwah; gewoon goed. Prima, haha. De smaken waren echt helemaal niet uitgesproken en dus was het toch een beetje saai. Ook vond ik bladerdeeg beduiddddddend minder lekker dan dat plaattaart deeg dat ik normaal gebruik. Echt een GROOT verschil. Ik zou het niet nog een keer gebruiken denk ik. Lijkt jou het lekker?

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

plaattaart_andijvie_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.


1 reactie

Ober app -

wauw, ziet er zo geweldig uit. erg cusrious over smaak.

Reageer ook