Leo’s juli 2020: surfen in NL, bootje in Haarlem, overnachten in een weiland, vakantie Frankrijk, nieuw huis(!) en meer!

Hey you! Wat gezellig dat je weer meeleest met mijn maandoverzicht. In de zomermaanden vind ik het het chillst om iets minder te bloggen, maar ik vind het ook heerlijk om je wel mee te nemen in mijn (dagelijkse) leven en dus praat ik je vandaag bij over de meest noemenswaardige belevenissen van afgelopen maand. Ik vertel je o.a. over onze vakantie naar Frankrijk (maar niet te uitgebreid, want hierrr lees je het uitgebreide verhaal al), een geweldige interieurafspraak, een heerlijk weekend met familie op de boot in Haarlem, koffie- en dinnerdates met vrienden, een geweldig uitstapje met Jan, voor het eerst surfen dit jaar, een filmavond in de buitenlucht aan het water, de bezichtiging van een nieuw huis en nog veel meer. Het was een goede maand, YES!

Op vakantie in Zuid Frankrijk
De eerste week van juli waren Jan en ik aan het kamperen in Frankrijk. Of naja; we zaten in een Mobile Home op een fantastische camping en hebben echt geweldige dingen gedaan. Van wijnproeven, tot bomen klimmen in een avonturenpark, van kanoën tot paardrijden in de rivier, van oesters eten op het strand tot het terras op in Montpellier en nog veel meer. Daarover lees je dit artikel of bekijk alle vakantiefoto’s in deze blogpost.

created by dji camera

Event in Hotel Jakarta
Na mijn vakantie had ik voor het eerst sinds Corona weer eens een event voor werk. De content komt binnenkort online, maar ik kan alvast verklappen dat het plaatsvond in Hotel Jakarta en dat was echt geweldig. Ik vond het mega leuk om een tour te krijgen van de hotelmanager die vol passie vertelde over dit mega duurzame hotel vól planten. VET nice was dit.

IMG_7674

F134514C-A4D6-4D66-989E-47D1DD3D6802

IMG_7675

Gave interieur afspraak
Ook had ik deze maand een vet toffe interieur afspraak. Ik had via Instagram al een tijdje contact met een bedrijf in wanddecoratie in Haarlem en ging er op een donderdagmiddag eindelijk eens langs. Op het kantoor bij Werk aan de Muur werd ik overladen met inspiratie voor wandbekleding én we hebben een fijne meeting gehad waarin we tot afspraken zijn gekomen om samen te werken. ZO vet. Ik laat je nu vooral even zien hoe hun kantoor eruit zag en wat ik er inspirerend aan vond en binnenkort zie je op mijn Instagram hoe we een samenwerking opzetten voor in mijn huis… 😀

IMG_7726
Tip: een print aan de muur met veel diepte er in, geeft daadwerkelijk meer diepte aan de ruimte!
IMG_7728
Inspirerend: achter dit schilderij is een donker vlak op de muur geschilderd. Zou ik zelf nooit bedenken, maar werkt ZO mooi!
IMG_7730
HEEL interessant vond ik dit: een gele lambrisering die een klein stukje van de muur af komt, zodat je er dingen op kunt zetten en dingen boven kunt hangen. Dit is voor ons misschien wel wat achter de eettafel….

En verder hangt het er vol met allerlei prachtige werken, die je zelf online kan bestellen.

IMG_7738

IMG_7747

Etentje met vrienden bij Bar Baut
Op een vrijdagmiddag reisden Jan en ik met mondkapje op naar Amsterdam voor een etentje met vrienden bij bar Baut. We hadden elkaar sinds Corona nog niet gezien en het was ZO fijn om weer even met z’n allen samen te zijn. We aten bij Bar Baut; het zusje van Baut Amsterdam, dat niet gaat reizen door Amsterdam, maar gewoon bij het Olympisch stadion blijft bestaan. We aten klassiekers van het zusje Baut en het was echt een verrukkelijke avond. De cocktails en wijn smaakten me fantastisch, de oesters, kreeft en andere gerechten waren geweldig en het gezelschap was waanzinnig. Wat een liefde voor deze avond.

Schermafbeelding 2020-07-28 om 11.58.42
Hebben jullie ook sinds kort dat je iPhone veel minder mooie foto’s maakt?!

Varen met de familie in Haarlem
Nou mensen, op zondag 12 juli heb ik me een partij gelachen. Mijn vader is 14 juli jarig en dat gingen we vieren op een zondag in Haarlem. Sas en Yor kwamen naar Haarlem en sliepen van zaterdag op zondag bij ons en op zondag hadden we voor pap en mam – die op camping de lakens verbleven vanwege hun vakantie – een verrassing geregeld. We gingen bootje varen! Met de hele familie. En dat was echt gewellllldig.

FullSizeRender

Het was sowieso al vet gezellig en leuk met z’n allen aan boord en Oscar en Olaf bleven gewoon helemaal chill, dus helemaal fijn. Maar hilarisch genoeg moesten we op ‘t eind van de rit onder twee bruggen door die echt SUPER laag waren waar we echt met 2cm ruimte boven de boot doorheen konden, dus we moesten allemaal plat op de buik onder spinnenbruggen door en ik heb in tijden niet zoooooo hard gelachen, hahahha. Mijn god, wat was dit hilarisch.

Maar goed; nu hebben we dus wel een herinnering gemaakt waar we met z’n allen nog jaren om gieren, hahaha. Love it!

71b6f681-21d8-4d70-9d16-e29138eb194a

IMG_3204

IMG_3217

Eten bij de Dakkas
Verder had ik deze maand een spontaan etentje bij de Dakkas in Haarlem met vriendin Linda. M’n sociaal leven in Haarlem begint steeds meer vorm te krijgen en I love it. Ik heb echt actief zelf naar vrienden gezocht en zo ben ik ook met Linda in contact gekomen; ik zocht een podcastclub voor de podcast die ik graag luister waarover ik na wilde praten en Linda was een van de mensen die daarop reageerde. We hebben nu een groepje met z’n 8en en zien elkaar eens in de paar weken en dat is vet gezellig. En hieruit kunnen dus ook dit soort spontane afspraakjes voortkomen. Love it!

Overigens vond ik het eten (en drinken) bij de Dakkas ook echt lekker. En de plek is fantastisch, want je eet (of borrelt) bovenop een parkeergarage met uitzicht over Haarlem. In een kas. Zo vet!

IMG_7874

Koffie bij Mogodor
Nog meer gezelligheid met vrienden; op een ochtend gingen Jan en ik gewoon ff een uurtje ‘er uit’ om koffie te drinken met een vriendin bij Mogodor. Het zonnetje scheen, we konden lekker op het terrasje zitten en hadden zo echt een vet chille pauze tijdens het werken. Vet heerlijk! Overigens is de decafé havermelk cappuccino hier ergggg lekker.

IMG_7914

Een huis bezichtigen
Zo, en toen was het ergens half juli en zat ik een beetje random op Funda te scrollen en kwam ik opeens totaal een fantastisch huis tegen, enigszins binnen onze prijscategorie. Holyshit. En nu? Jan en ik zijn echt dolgelukkig in ons huidige huis, maar we blijven altijd op Funda kijken omdat het zo leuk is én omdat we in dit huis ongeveer 4 a 5 jaar willen wonen, totdat we kinderen hebben die hier uit groeien. Maar tja; als we nu al een huis tegen komen dat aan alle eisen voldoet, why not?! En dus ging ik bezichtigen.

En werd ik verliefd. En… deden we geen bod, hahaha. Het enige wat dit huis niet mee had, was de buurt waar het stond. Verder was het echt gewelllllllldig. Een woonkamer van 14 meter lang. Een mooie keuken met kookeiland. Een diepe tuin met zon. Een achterom. EEN KINDERBOERDERIJ NAAST DE WONING. En dat alles ook nog in een mooie straat. Maar de buurt er omheen was echt vreselijk en ik zag mezelf er niet rondwandelen tijdens thuislunches. Dus nee. Toch maar aan ons voorbij laten gaan…

IMG_7987

Op de camping!
Ennnn toen was het tijd om naar de camping te gaan! Niet om zelf te kamperen, maar mijn ouders stonden twee weken lang in de buurt van Haarlem op een strandcamping en dat was vet gezellig. Zo konden we eindelijk eens gewoon bij elkaar langs gaan voor een avondje of een kopje koffie overdag, zonder dat er eerst 2 uur reistijd afgelegd moest worden. VET gezellig <3.

IMG_4727

Op een avond vorige week zijn we met mijn ouders uit eten gegaan in Egmond aan Zee bij Comer. We aten echt verrukkelijk en het was een super leuke avond. Echt fijn om elkaar wat vaker te zien in een korte tijd; dan gaan de gesprekken ook wat meer de diepte in.

IMG_8360

Op vakantie in eigen land
We gingen dan wel niet kamperen… wél gingen we een nachtje weg in eigen land. We sliepen in een hihahutje van hihahut.nl en dat was echt GEWELDIG. Je huurt een tandem die je ophaalt in Roelofarendsveen en fietst dan ongeveer 15 km naar een hutje ergens in the middle of nowhere. Je leest hier ons uitgebreide verhaal, maar ik kan je vertellen dat het echt super leuk was. Whisky in een weiland, sterrenhemel, prachtig slapen, een zonsopgang in het weiland… Echt een aanrader!

IMG_4754

DIEPTEPUNT
Jezus Leo, is jouw leven alleen maar fun and games? Nou; zo veel mogelijk wel. Maar ik word nu weer gekweld door zoooooieeeeetssssss knulligs en irritants. Ik heb al weken netelroos. En ik weet niet waarom. Maar zo kwam ik die zaterdag van hihahutje thuis met een dikke onderlip en verder heb ik al weken enorme jeukbulten all over m’n lijf. Niets besmettelijks, maar evengoed behoorlijk irritant. Maar goed. Verder is het leven fijn <3. (En ik gebruik hooikoortstabletjes en die slaan enigszins aan).

IMG_8146
Je ziet het amper maar m’n onderlip is tot halverwege m’n kin een hard stuk en het JEUKT. Gelukkig was dit maar 1 dagje zo en helpen de hooikoortstabletjes. D:

Op naar het strand!
Ook heb ik deze maand véél tijd op het strand doorgebracht. Zo ging ik o.a. met Marte, Viv en Hiemke eindelijk weer even samen eten en deden we dat bij een hippe strandtent op Zandvoort (wat ik overigens echt een vreselijke tent vond, maar dat ter zijde haha).

FullSizeRender

Ennn samen met Viv ging ik eindelijk weer eens surfen! Op een dinsdag was het zonnig, we hadden allebei tijd én er stonden minimale surfgolfjes. YES> Let’s go! En mensen, dit was echt het einde. Ik was zoooooooooo diep diep diep gelukkig toen ik op m’n plankje in het water lag/zat/stond. We hebben gewoon 2 (!) uur in het water liggen surfen en wel een miljoen golfen gepakt (om en nabij). MEN, dit was INTENS geluk en ik kan niet wachten tot ik weer kan. Gisterochtend ben ik nog een keer gegaan met vriendin Laura en het was alweer geweldig. Oh, wat ben ik hier gek op.

4DEE1EB5-AE53-4D50-92E9-198C9FB4B5EB

Pluktuin in Haarlem
Verder ontdekte ik vorige week de pluktuin in Haarlem. Dit is een geweldig veldje vol bloemen waar je een boeket mag plukken, voor €8. Het wordt onderhouden door een jong stel en de opbrengsten gaan naar het goede doel. Zo fijn<3. Ik vond het een mega leuke plek om te zijn en ging naar huis met een heerlijk bossie. Check ff Pluktuin op Google maps en je vindt de locatie.

IMG_8196

Film aan het water
Ennnn op een random woensdagavond ging ik met vriendinnen Vera en Mikki naar het Veerkwartier in Haarlem voor een film in de buitenlucht. Ze zetten bij de Veerplas een groot scherm op en een heleboel gezellige stoeltjes en van te voren kon je kaarten reserveren. Het was echt vet leuk qua setting zo aan het water, een film kijken bij ondergaande zon. Loved it. Maar de film was vreselijk, hahaha. Zo erg dat Veer en ik halverwege van de groep weg zijn gaan zitten en gewoon zijn gaan borrelen in de open lucht. Maar dat was ook heerlijk <3.

IMG_8325

Werken in het asiel
Verder heb ik deze maand meer diensten in het asiel gedraaid dan anders. Normaal ga ik om de week, maar nu bijna iedere week, omdat er echt veel vrijwilligers nodig zijn. Het is druk in het asiel met ook veel katten in het pension van mensen die op vakantie zijn, en volgens mij is het sowieso altijd drukker in het asiel in de zomer. Anyway; ik heb met liefde twee keer eenzelfde kennel schoongemaakt met o.a. deze lieve kitten. SCHATJES!

IMG_8340

De slaapkamer make-over
Ook maakte ik deze maand veel foto’s van onze slaapkamer voor een blogpost over onze slaapkamer make-over; over het blauwe plafond, het nieuwe bed, de messing details. Je leest die blog hierzo!

Naamloos-1

Elfsteden fietstocht
Afgelopen zaterdag ben ik naar Lemmer gegaan, waar de ouders van Jan wonen, omdat Jan de elfsteden fietstocht aan het fietsen was met vrienden. Ze hebben 258km gefietst, echt gestoord. Samen met een vriendin van een van de andere jongens én Jan z’n ouders stonden we bij de finish op ze te wachten. Daarna hebben we nog gezellig met z’n allen gebarbecued en toen gingen we weer terug naar Haarlem :).

Schermafbeelding 2020-07-31 om 09.25.58

Ennnn dat waren zo’n beetje wel de meest noemenswaardige dingen van de afgelopen maand.

De komende maand ga ik nog één keer een maandverslag schrijven, van augustus. Een maand waarin we weer op vakantie gaan (we vertrekken vanavond!), waarin we Lowlands gaan vieren op onze manier, waarin Jan z’n ouders in de buurt kamperen, ik heel veel leuke dingen ga doen rondom introweken voor nieuwe studenten, ik m’n eetclub weer zie, in een hotel ga slapen als het goed is en vast nog veel meer. Kortom. Genoeg te vertellen weer.

Ik spreek je over een maandje uitgebreid en in de tussentijd ben je natuurlijk van harte welkom om op Instagram m’n leven mee te kijken :D.

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

2 reacties op “Leo’s juli 2020: surfen in NL, bootje in Haarlem, overnachten in een weiland, vakantie Frankrijk, nieuw huis(!) en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *