Salade met tonijn, citroen, feta en groene asperges

Goedemorgen mooie mensen! Kun je het geloven als ik je vertel dat ik al sinds 2011 foodblogger ben en pas een paar weken geleden voor het eerst ooit tonijnsalade at? Het is echt zo. Ik vond tonijn uit blik altijd meer iets voor katten of honden, maar had het laatst random in huis (waarschijnlijk toegestuurd of in een goodiebag van iets ofzo) en was zo dapper om het toch maar eens door m’n salade te doen. En LEKKER JOH. Ja, dat wisten jullie natuurlijk al lang. Ik niet. Mensen, wat een top maal dit. Ik gebruikte tonijn uit blik met olie en citroen en dat was echt een winnaar. Dit wil je. Zin in? Let’s tonijn!

Nodig voor twee personen: 1 zak gemengde sla – 10 cherrytomaatjes – 10cm komkommer – beetje feta – paar zongedroogde tomaatjes – 1 eetlepel kappertjes – 1 blikje tonijn in olie met citroen – paar groene asperges

Dit was qua portie mooi als lunch.

De bereiding is natuurlijk super simpel; snijd de (zongedroogde) tomaat, komkommer en asperges in stukjes. Bak de asperges heel even in een (grill)pan voor een minuut of 5 op hoog vuur. Meng alle ingrediënten in een kom en klaar is je salade. Geen dressing nodig, want dit is al heerlijk van zichzelf :).

IMG_5107

Ja, ik vond dit echt VET lekker en ga het zeker nog een keer eten.

Heb je fijne tips voor een lekkere tonijnsalade die ik echt eens moet proberen? Laat je hieronder horen. Alvast dank <3.

Bewaar dit overzicht op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

salade_tonijn_Pinterest_recepten

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Zin om te BBQ’en?
Bestel mijn e-book Gruwelijk Grillen. In mijn e-book deel ik 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *