Kant & klaar #63: Verse vegetarische linguine met tomaat, courgette en mascarponesaus van Jumbo

Door Elske – Vandaag weer eens een ‘verse’ maaltijd van Jumbo in de serie kant & klaar. Ik testte eerder al eens een stamppot en een Surinaamse roti uit die serie maaltijden van Jumbo en daar was ik behoorlijk tevreden over. De stamppot kreeg 3 en de Roti zelfs 4 sterren! Prima maaltijden. Maar er waren ook wat verbeterpunten.  Zou deze pasta mij laaiend enthousiast maken? Read on!

Het assortiment
Ik vertelde net over de andere 2 maaltijden die ik testte en dat zegt ook wat over de diversiteit van dit assortiment ‘verse’ maaltijden. Van roti tot stamppot, bami en pasta; voor ieder wat wils en zo kun je lekker blijven variëren mocht je vaker bij Jumbo komen voor een kant-en-klare maaltijd. Vind ik een plus! Ik had die avond zin in pasta dus koos voor deze, maar had wel mijn twijfels door de bleke uitstraling van deze vegetarische linguine met tomaat, courgette en mascarponesaus. De prijs? Vond ik behoorlijk hoog om eerlijk te zijn: €5,19 voor deze pasta. It better be worth it.. 

De bereiding
Dat vind ik het fijne aan dit soort maaltijden; kind kan de was doen! Je hoeft namelijk alleen maar gaatjes in de folie te prikken en voor 6 minuten op 700 watt in de magnetron te zetten. Even doorroeren en je kunt eten.

kant&klaar63_linguine_2

De smaak
Ondanks de bleke uitstraling smaakt dit gerecht prima! Op de verpakking staat duidelijk ‘zoutarm’ en samen met de bleke uitstraling had ik verwacht dat het wat saai zou smaken, maar niets bleek minder waar! Het was geen spectaculair hoogtepuntje en wellicht dat ik, als ik het in huis had, nog wat Parmezaan had toegevoegd, maar eigenlijk had ik niets te klagen. Maar laaiend enthousiast? Nee.

Soms heb je van die kant-en-klare pasta’s die aan elkaar blijven plakken wanneer je het hebt opgewarmd, maar daar is hier geen sprake van. Beter!

Al met al is het dus een prima maaltijd die qua zoutgehalte behoorlijk meevalt voor een kant-en-klare maaltijd en waar lekker wat groentes inzitten, mocht je daar behoefte aan hebben. Qua prijs-kwaliteit vind ik het net wat aan de te dure kant, maar mocht deze maaltijd weer eens in de aanbieding zijn probeer het dan eens. Overigens zijn ze al een hele tijd in de seizoensaanbieding: 2 voor €8. Dat geldt nog tot januari 2021, dus mocht je behoefte hebben aan 2 maaltijden: doe er je voordeel mee 🙂

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *