Risotto met paddenstoelen en salie

Goedemorgen mooie mensen! Afgelopen vrijdag at ik eindelijk weer een keer risotto; man, dat is lang geleden. Ik was van plan om een normale paddenstoelenrisotto te maken, maar vond nog wat verse salie in de koelkast en deed dat er door. Wat denk je? SUPER lekker. Dikke aanrader dit. Zin in? Let’s risotto!

Nodig voor twee personen: 2 glazen droge witte wijn – 1 bak champignons – 1 sjalot – 1 teen knoflook – 1 blokje groente bouillon – 15 blaadjes verse salie – geraspte parmezaanse kaas – risottorijst – klontje roomboter

Snijd de champignons in plakjes, de uit in kleine stukjes en pers de teen knoflook uit. Bak dit in een scheut olijfolie 3 minuutjes op middelmatig vuur. Voeg dan de risotto rijst toe en bak het mee totdat om alle rijstkorrels een mooi olielaagje zit.

Brokkel dan het bouillonblokje klein en roer het er ook doorheen.

Voeg dan een glas wijn toe en laat dit al roerend droogkoken. Breng ondertussen 500ml water aan de kook.

Voeg dan beetje bij beetje wat gekookt water toe aan de pan met risotto. Blijf het steeds roeren en zorg dat het oplost en voeg dan pas weer nieuw water toe.

Zodra al het water verdampt is, roer je er nog een keer een glas witte wijn door. Laat ook die weer verdampen.

Roer er dan de salie doorheen (in stukjes gesneden) en de parmezaanse kaas. Laat het nog even pruttelen en iets droger koken en dan is je risotto klaar. Roer er een klontje boter door en eten maar.  Enjoy!

IMG_6171

Zoals ik al zei vond ik het super lekker. De combinatie van salie met boter, met zo’n romige risotto met paddenstoelen is gewoon echt heel chill. Beetje peper en zout erdoor om het extra op smaak te brengen, maar verder niets meer aan doen. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

risotto_salie_Pinterest_recepten

Gruwelijk Grillen is al 700x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *