Klassieke asperges

Hey hey! Volgens mij is het aspergeseizoen alweer bijna voorbij (24 juni) en dat betekent dat ik nog regelmatig ff het witte goud klaarmaak, omdat we straks weer een jaar zonder moeten. Hoewel je asperges op vele manieren klaar kan maken, verlang ik toch vaak naar de klassieke bereiding en zo ook vandaag. Of naja klassiek; ik haat gekookte eieren, dus die komen er niet in. En m’n saus komt uit een pakje omdat ik een idioot ben die geen Hollandaisesaus kan maken. Maar man, wat is dit een lekker maaltje. Zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen: 400gr asperges geschild – krieltjes in de schil – 1 blokje bouillon – 1 pakje flinterdunne achterham – 2 eieren – 1 pakje maggi aspergesaus

Omdat ik m’n asperges dus bijna altijd hetzelfde klaarmaak, is het een beetje onzin om hier de bereiding weer helemaal uit te typen. Check dus dus vooral in dit asperge-recept.

Ik vond het in ieder geval weer fantastisch lekker en kan niet wachten tot volgend jaar het aspergeseizoen weer van start gaat in april. 😀 Tot dan, favoriete witte groente <3

Gruwelijk Grillen is al 500x verkocht!
Ik schreef in Corona-crisis samen met mijn vriend – die óók thuis zit te werken –  een barbecue-boek met 34 recepten. Bestel GRUWELIJK GRILLEN hier voor maar €8,95 voor jezelf óf iemand anders (hallo Vaderdag!) en steun daarmee je favoriete foodblogger :D.

 


2 reacties

Rob -

Hi Leonie, in het kader van Gruwelijk Grillen (wij hebben m gekocht :-)) : asperges vanaf de green egg zijn ook echt verrukkelijk! Ik dacht iets van 20-30 min op laat vuur grillen.

leonie -

Wat een heerlijke tip dit, dank je wel!

Reageer ook