10 gruwelijke barbecue recepten

Hoi allemaal! Het is bíjna zomer en dat is bij uitstek dé tijd voor barbecue recepten. Ik ben gek op barbecueën en heb het behoorlijk getroffen met een vriend die ook dolgraag in onze buitenkeuken aan het kokkerellen gaat boven vuur. De ene keer braden we een mooi stuk biologisch vlees, de andere keer een heerlijk vega maaltje.

Vandaag op mijn blog een lijstje met mijn 10 favoriete barbecue recepten om zelf klaar te maken. Je hoeft geen facy barbecue te hebben om deze recepten klaar te maken. Soms heb je aan een wegwerp barbecue zelfs al genoeg ;-). Waar wacht je nog op… Steek aan dat ding!

Aubergines van de barbecue
Dit recept is altijd een winnaar bij Jan en mij; we vinden het zelf ontzettend lekker en iedereen die bij ons komt eten is enthousiast. Je grilt aubergines op de barbecue en serveert ze dan met mozzarella, granaatappelpitjes en een lekkere kruidenolie. SUPER chill recept. Check het hier!

aubergines_photoshop

Snijbiet met salsa
Dit is een lekker vega bijgerecht waar je echt bij van wordt. Het is super simpel, want je hoeft de snijbiet slechts te grillen op de barbecue (en dat kan op iedere soort barbecue) en daarbij dan alleen maar een kruidenolie te maken. Je vindt het makkelijke recept hierzo.

Spareribs gegaard in Coca Cola met bbq, ketjap en honingmarinade
Dan even een gewellllldig recept voor spareribs. Echt een klassiek maaktje dat je op een barbecue perfect klaar kan maken. Wij maken onze ribs in de 3-2-1 methode, maar doen daar niet 3 uur, 2 uur en 1 uur over, maar 2 uur, 1,5 uur en 0,5 uur. En verder laten we onze ribbetjes garen in coca cola (dat houdt ze lekker sappig) en lakken we onze ribbetjes altijd af met barbecuesaus, ketjap én honing. Je vindt het hele recept in ons e-book Gruwelijk Grillen, dat je hier kunt downloaden. DOEN <3.

DSC04842

Gepofte zoete aardappel met crème fraîche en bieslook
Nog een gruwelijk bijgerecht vind ik  gepofte zoete aardappel met bieslook en crème fraîche. Zo ontzettend simpel, omdat je alleen maar de aardappelen in de kolen hoeft te leggen. Maar ZO lekker. Je vindt het recept op mijn blog of uitgebreid beschreven in ons e-book Gruwelijk Grillen, die je hier downloadt.

Prei tussen de kolen met burrata en pijnboompitten
Mensen, dit is zo’n tof recept. Vind je prei normaal geen zak aan? Ik ook niet! Maar in dit recept is het geweldig. Je gaart de prei direct tussen de kolen; daardoor verkoolt de buitenkant en wordt de binnenkant super zacht. Dit smaakt niets als prei die je gewend bent.

Ik serveer de prei vervolgens met burrata, olijfolie en pijnboompitten en dan heb je een vet lekker voorgerecht of bijgerecht. Niet moeilijk, wel verrukkelijk. Het recept staat hier.

DSC04689

Geweldige speklappen van de barbecue
Mmmmm een van de favoriete recepten van de barbecue die we al vaak hebben gemaakt zijn deze speklappen. Net even anders bereid dan je gewend bent. We gebruiken veel verse kruiden en lekker veel mosterd en binden de speklappen op elkaar, waardoor sommige stukken heel sappig worden en sommige stukken juist lekker knapperig. Een heerlijk gerecht! Check het recept hier.

Dikke buikspek unit
Een nog vettere variant van de speklapjes van hierboven, is deze dikke buikspek unit uit ons e-book Gruwelijk Grillen. We rollen een stuk buikspek op met heerlijke verse salie en andere kruiden erin. Dit gaar je vervolgens een behoorlijke tijd op de barbecue en na een paar uur heb je deze geweldige dikke buikspek unit. Ontzéttend smaakvol en lekker <3.

Download hier ons e-book Gruwelijk Grillen voor dit recept.

DSC03769-2

Pompoen met burrata en pestodressing
Vaak maak ik dit recept klaar in de oven, maar onlangs heb ik het ook eens op de barbecue geprobeerd en dat werd nog lekkerder. Je grilt stukken pompoen op de bbq en serveert ze vervolgens met een zelfgemaakte pesto-dressing en wat burrata. Die combi is zo ontzettend lekker. Een geweldig bijgerecht voor een barbecue!

Het recept voor de bbq staat in ons e-book Gruwelijk Grillen en kan je hier downloaden.

DSC03695-RGB

Pizza van de barbecue
Wist je dat je ook geweldige pizza’s kan maken op een barbecue? Je hebt een pizzasteen nodig en wat geduld als je zelf deeg maakt, maar dan is het eindresultaat wel echt geweldig. Ik vind pizza’s van de barbecue de lekkerste pizza’s die je zelf kan maken. Met een flinterdunne bodem en heerlijke ingrediënten naar keuze.

In ons e-book Gruwelijk Grillen vind je 4 recepten voor pizza’s van de barbecue. We maken het deeg zelf en doen suggesties voor 4x lekker beleg. Download het hier!

pizzas

Bananen in spek
En dan echt een van m’n favoriete borrelhappen van de barbecue: bananen in spek met een whisky-honing-lak. Ooooh mensen wat is dit lekker. Je pakt bananen in met ontbijtspek en smeert dat in met whisky en honing en dan bak je ze op de barbecue rondom knapperig, Echt heer-lijk. Dit is een perfect snackje voor tijdens het barbecuen of als je een feestje geeft bijvoorbeeld. Mjam!

Het recept staat in ons barbecue e-book uitgeschreven als allerlaatste recept :D. Download ons e-book Gruwelijk Grillen hier.

DSC03988

Dat was mijn lijstje met 10 toffe recepten van de barbecue! Ik hoop dat je inspiratie op hebt gedaan om eens iets anders op de barbecue te maken dan een hamburger of worstje. Misschien wel iets vegetarisch?

In ons e-book Gruwelijk Grillen vind je in totaal 34 recepten die je klaar kan maken op de barbecue. Het maakt niet uit of je een luxe barbecue zoals een Big Green Egg of Weber hebt of gewoon op een wegwerpbarbecue aan de slag wil; het kan allemaal met veel van de recepten uit ons boek. Verder is het boek opgedeeld in de helft vegetarische recepten en de helft bevat vlees of vis. Voor flexitariërs een ideaal barbecue-boek dus :D.

Ons e-book is verkrijgbaar via Etsy voor €6,95 en via Bol.com voor €8,95. Dat prijsverschil komt doordat Bol.com een hogere commissie zelf houdt; zo houden wij er hetzelfde aan over op beide verkoopkanalen :).

Enjoy!

Maak je iets klaar op de barbecue? Tag me op social media @Lterveld of gebruik #gruwelijkgrillen!

Liefs Leo

Pssst: heb je dit gelezen?

“Aanrader! In het ebook staan originele en klassieke recepten voor de barbecue. En juist deze combinatie maakt het boek zo geslaagd! Want het liefste combineren wij een lekker stuk vlees met de originele andere (vegetarische) recepten in het ebook. De foto’s zijn mooi en de recepten makkelijk te volgen! Je krijgt waar voor je geld.” – Lauravdgiessen – Groningen – 27 mei 2020

“Als ik aan bbqen denk dan denk ik automatisch aan vlees. Dit boek is ten eerste mega leuk geschreven, bevat goede tips en heeft zulke leuke, lekkere, gezonde maar vet easy recepten! Echt een aanrader als je eens wat andere recepten wilt koken ipv alleen maar vlees.”
– Chaniek – Utrecht – 27 mei 2020

Lees meer reviews op Bol.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *