Focaccia met tomaten en basilicum

Goedemorgen beste mensen! Deze week liet ik op Instagram zien dat ik een gloednieuwe KitchenAid heb gekregen en daar m’n eerste toffe maaltje mee heb gemaakt. Ik ben niet zo’n held met deeg en bakken, maar er is zojuist een hele nieuwe wereld voor me open gegaan and I’m loving it. Ik maakte deze week, helemaal zelf, een focaccia met tomaten en basilicum. En het was VET simpel en VET lekker. Benieuwd naar het recept? Lees door! Benieuwd hoe jij ook een KitchenAid kunt scoren met dikke korting bij Westwing? Ook verder lezen!

Nodig voor 2 grote focaccia’s: 10 gr instant gist – 400 ml lauw water – een snuifje suiker – 800 g wit broodmeel – 1 el zout  – 125 ml olijfolie – 12 zongedroogde tomaten – 1 bosje basilicum – 24 rode cherrytomaten – extra vierge olijfolie – grof zeezout

Dit recept komt uit het KitchenAid kookboek.

Doe de gist en suiker in een maatbeker en schenk het water erbij. Roer door elkaar en laat 10 minuten ontwikkelen. Schenk dan de olijfolie erbij en roer door elkaar.

Meng in de KitchenAid het bloem en zout met een platte deeghaak voor 30 seconden door elkaar op standje 2. Doe dan de deeghaak op je keukenrobot, zet stand 1 aan en meng het water met olie en gist geleidelijk door het meel met zout, totdat je een mooi zacht deeg hebt.

Leg het deeg in de kom met een natte theedoek er overheen en laat het 1,5 uur rijzen.

Hak de zongedroogde tomaten en basilicum fijn. Duw het deeg in en kneed nogmaals met de kneedhaak op stand 1; voeg beetje bij beetje de tomaten en basilicum toe. Verdeel het deeg in twee porties en rol elke portie uit tot 1,5 cm dik. Leg het deeg op twee bakplaten en druk er 12 cherrytomaatjes in. Laat dit nog eens 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek.

Verwarm de oven voor op 200 graden, druppel nog wat olijfolie over het deeg en strooi er grof zout over. Bak 25 minuutjes tot de focaccia’s goudbruin zijn. KLAAR!

IMG_3122

Ik zei toch? Super simpel en súper lekker :D.

Wil jij ook een KitchenAid scoren met dikke korting? Van 5 t/m 10 mei is er een grote KitchenAid sale bij Westwing. Dikke kortingen op keukenrobots, accessoires; noem het maar op! Echt vet nice. En als je je aanmeldt voor Westwing via mijn link, dan krijg je ook nog eens €25 korting via mij. Yay! Ga naar die websiteeeee! Maar wees er snel bij, want de voorraad loopt al aardig terug.. 😀

Tot zo ver. Tot morgen! 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!


2 reacties

Annemieke -

Hoi!
Als ik deze mee zou willen nemen naar de camping voor bij een barbecue.
Kan ik hem de dag ervoor al maken en hoe raad je aan het te bewaren?

leonie -

JA dat kan zeker! Ik zou ‘m laten afkoelen en dan bewaren in aluminiumfolie. Misschien zelfs nog heel even verwarmen op de barbecue!

Reageer ook