Gesponsord – Hoi allemaal! Vandaag heb ik een verrukkelijk vegetarisch barbecue-recept voor je. Het is echt super makkelijk klaar te maken op iedere barbecue en het is echt heel erg lekker. Dacht je dat barbecueën ingewikkeld is en vooral om vlees draait? Nee hoor! Je kan super lekkere andere dingen klaarmaken op kolen. Wat dacht je van gegrilde groentes, spiesjes met haloumi (gespot in het barbecue-magazine van PLUS) of een lekker visje van het rooster? In samenwerking met PLUS wil ik je dolgraag inspireren om lekker de barbecue aan te steken. Het is prachtig weer, de supermarkt ligt alweer vol met een heerlijk barbecue-assortiment (van vleesspiesjes tot burgers tot spareribs tot lekker vega), dus waar wacht je nog op?
Vandaag deel ik met jou het recept voor gegrilde aubergines van de barbecue met een lekkere kruidenolie, granaatappelpitjes en mozzarella. Dit recept heb ik een hele tijd geleden al eens uitgeschreven hier op mijn blog en dit keer daagde ik Fransescakookt.nl uit om mijn favoriete barbecue-recept ook eens klaar te maken. En dat heeft ze gedaan, op video. We zouden eigenlijk samen de (buiten)keuken in duiken met dit lekkere recept, maar vanwege Corona kon dat niet. Toen hebben we er een gezellige barbecue op afstand van gemaakt en dat was MEGA leuk, haha :D. Check dat hierrrr!
In deze video maakt Francesca deze gegrilde aubergines klaar. Maar mocht het je allemaal iets te snel zijn gegaan, dan volgt hier de uitgebreide beschrijving:
Nodig voor 4 personen: 2 aubergines – 1 bol buffelmozzarella – 1 granaatappel (je hebt de pitjes nodig) – Paar blaadjes verse munt – 5 takjes verse rozemarijn – 2 eetlepels venkelzaad – Olijfolie extra vierge – 2 tenen knoflook – 1 rode peper – Peper – Grof zeezout
Hak de rozemarijn, knoflook, roze peper en venkelzaad. Meng in een vijzel met de olijfolie, peper en grof zeezout tot een kruidensalsa.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Smeer een beetje olijfolie op de aubergines en grill ze op het rooster van de barbecue; een minuut of 10-15; zodat ze echt goed gaar zijn. Ze moeten lekker sappig worden.
Haal de aubergines van de barbecue en verdeel ze over een groot bord of een schaal. Drapeer daar stukken buffelmozzarella over, wat verse munt, de kruidensalsa en top af met wat granaatappelpitjes. Klaar!
En wat voor wijn drink je nou bij dit lekkere zomerse maaltje? Francesca tipte me een frisse, droge sauvignon blanc. In het PLUS Extra barbecue-magazine staat een sauvignon Blanc van Casa del Duque voor €3,99. En wist je dat PLUS is uitgeroepen tot beste wijn supermarkt? Dáár gaan we dus naartoe voor de boodschappen voor dit lekkere maaltje. Inclusie wijn ;-).
Meer barbecuerecepten
Op Francescakookt.nl vind je nu ook het recept voor haar variant van aubergine van de barbecue; gestoofd met knoflook en tomatensaus. Ik ben mega benieuwd naar dat recept en ga het zeker een keertje klaarmaken binnenkort. En check ook vooral plus.nl/bbq voor meer inspiratie om de barbecue aan te steken<3.
Geniet van een lekkere barbecue en laat het me vooral weten als je dit recept ook hebt klaargemaakt en net zo enthousiast bent als Francesca of ik :D.
Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.
Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!
Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!