Rijst met kip kerrie en lekker veel groentes

Goedemorgen mooie mensen! Vandaag heb ik op de planning dat ik een aantal heerlijke recepten van vorige week met jullie deel. Een daarvan is het recept voor rijst met kip kerrie, want – als je mijn blog vaker leest- duidelijk een van mijn lievelingsrecepten is. Ik vind dit ZO lekker!

In de variant van vandaag zitten lekker veel groentes verwerkt. En lekkere malse kip. Zin in een smaakvolle rijstmaal? Let’s kerrie!

Nodig voor 2 personen: 3 kipdijfilets – 1/2 blokje kippenbouillon – verse gember 4×2 cm – 1 prei – 10 champignons – 2 eetlepels kerriepoeder – 250ml kokosmelk – sap van 1 limoen- 1 theelepel gemberpoeder – 1 eetlepel bloem – 2 handjes spinazie – verse peterselie – zeezout – basmati rijst – beetje peper – kroepoek voor erbij

Snijd de kipdij in stukjes. Snijd  de prei in ringen, de gember zo fijn mogelijk, de champignons in plakjes en halveer de limoen.

Spoel de prei af en bak ‘m in een scheut wokolie glazig. Voeg de gember en 1 eetlepel kerriepoeder toe aan de prei in de pan en roer door elkaar. Voeg dan de stukjes kip erbij en roer alles door elkaar. Bak dit ongeveer 8 minuten.

Verkruimel het bouillonblokje over de kip, doe de champignons in de pan en schenk 250ml kokosmelk in de pan en 1 glas water en laat het pruttelen voor ongeveer 10 minuten. Je wil dat de saus een beetje indikt.

Voeg dan ook de spinazie toe en laat die slinken in de pan. Breng het op smaak met gemberpoeder en nog meer kerriepoeder, een beetje zout en peper. Als de saus niet dik wordt kun je er een beetje bloem doorheen doen.

Kook ondertussen de rijst gaar.

Pers als laatste een beetje limoensap door de saus. Roer door elkaar en klaar is je kerriesaus!

Serveer de rijst met de kerriesaus, drapeer er wat verse peterselie over en serveer er kroepoek bij. Eet smakelijk!

IMG_1276

MAN, wat is dit toch lekker. Ik heb echt GESMULD.

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

4 reacties op “Rijst met kip kerrie en lekker veel groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *