Leo’s dagboek 3, 4 & 5 apr: ultiem genieten in de zon <3

Goedemorgen deze morgen! Het is lekker vroeg en ik zit gewoon al te werken, woehoe! Heb ik dan zo’n drukke week?! Nou, nee. Maar het wordt vet mooi weer deze week en ik wil er ultiem van kunnen genieten. Zonder schuldgevoel over het werk dat blijft liggen, wil ik in m’n tuin zitten. En dus sta ik deze week lekker vroeg op. Althans; deze maandag is het alvast gelukt. Wat een behoorlijke prestatie is, voor niet-ochtendmens-ik.

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag. Die stonden vooral in het teken van lekker veel eten, boeken lezen, antibiotica en aankloten in huis. En het waren echt verrukkelijke dagen <3.

Pak er een kop thee bij *oeeeeeh ZININ, ga ik ook doen* en lezen maar!

Vrijdag: antibiotica
Op vrijdag werkte ik… vanuit huis, hahaha. Hoewel; ik lach er nu om, maar vrijdag had ik t wel ff pittig met dat samen thuiswerken. Jan zit best wel de hele dag te bellen voor zijn werk en ik vond dat vrijdag best wel irritant worden. Maar we hebben een soort oplossing gevonden, waarbij ik zijn  noise cancelling headphones kan dragen en hij dan gewoon lekker kan bellen. We maken er gewoon wat van!

DBFB8F6C-663F-4C66-9BF3-651E715C6003

Ik was wat werk betreft vrijdag bezig met recepten uitschrijven (er kwamen er 4 online, namelijk: stamppot rucola met vissticks, klassieke asperges, de beste banaanpannenkoekjes en pan con tomate), het schrijven van m’n dagboek, campagnes tweaken, de planning voor de samenwerking met Ford omgooien en statistieken verzamelen, werken aan een campagne die deze week online komt en ik kwam niet toe aan het schrijven van een extra artikel. Een lekker druk werkdagje en ik was blij dat ik eindelijk wat uit m’n vingers kreeg.

Rond lunchtijd maakte ik pan con tomate, met ingrediënten die ik nog in huis had en daar was Jan behoorlijk excited over:

IMG_1004
Ik durf best te zeggen dat thuiswerken met mij behoorlijk een feestje is. Heb ’t vooral niet te doen met alle partners van foodbloggers, die nu thuis zitten te werken ;-).

‘s Middags had ik even met de huisarts gebeld om te checken of ik iets moest doen met de krab van een kat die ik donderdag had opgelopen in het asiel. Het was een behoorlijk diep wondje en het werd vrij dik. De dokter vond dat ik aan de antibiotica moest – waar ik niet echt om stond te springen- dus dat haalde ik dan maar op bij de apotheek…

IMG_1023
Let’s do this! (Overigens werkte dit wel als een tiet; ik had geen bijwerkingen en op zondagmiddag ging het echt alweer veeeeel beter met m’n hand).

Overigens… Ik heb dus echt ZO hard gelachen vrijdag. Ik moest foto’s sturen naar de huisarts van hoe dik m’n hand was, dus ik maakte ff allerlei foto’s, maar ook deze parel:

Schermafbeelding 2020-04-06 om 09.34.00
Ik probeer hier dus te demonstreren dat ik m’n ene hand minder ver kan buigen dan de andere. Wahahaha.

Aan het einde van de dag had ik een videogesprek met vriendinnen op de planning staan. En dat was vét gezellig. Oók omdat partners én huisdieren ook even aanschoven. Loved it! Ik vind dat videobellen wel een hit hoor; deze hou ik er in!

IMG_1079

’s Avonds was het tijd om lekker te chillen. Jan werkte tot vrij laat door op de bank, dus ik ging lekker mezelf vermaken met een puzzel. Podcastje op en puzzelen maar: heerlijk!

Ik ontdekte de podcast De man met de microfoon, die iedere dag een Corona-aflevering maakt, waar je je niet ellendig van gaat voelen. Ik vond het heel kleinkunst, maar daardoor echt wel heel fijn. Dit was echt top ontspanning. Podcast & Puzzelen is een hit!

IMG_1083

Zaterdag: zonnen & koken
Op zaterdagochtend werden we brutaal gewekt door Teddy. Hij maakt ons iedere ochtend wakker om eten te krijgen, maar dit keer was ‘ie behoorlijk standvastig. Jan ligt lekker op z’n zij te slapen en Ted klimt er gewoon bovenop en gaat miauwen, tot hij eten krijgt, hahaha.

IMG_1090

Dan maar uit bed ;-).

Als ontbijtje maakte ik vandaag paratha (thai roti) met gebakken banaan. Erbij dronken we een gembershot; die nemen we iedere ochtend en maken we 1 keer per week zelf. Gember is een soort wondermiddel (naar het schijnt) en ik vind het heel erg lekker. En ik heb daadwerkelijk het idee dat sinds ik regelmatig gembershots drink, m’n weerstand veel beter is. Kan natuurlijk allemaal bijgeloof zijn, maar ik blijf het lekker shotten iedere ochtend.

IMG_1102

En toen mensen… kwam een heerlijke dag! We haalden eindelijk de kussens weer naar buiten van ons buitenzitje en daar heb ik toen echt keihard in alle heerlijkheid in liggen chillen.

3D58A6CB-65D6-45BE-BB5F-9F458F9105EB

Leesboek erbij. Zon aan, broek opkrullen en gaan! Of beter gezegd: stilstaan. Ik wilde dit keer ook even geen zware kost of intellectuele shit lezen; geef mij in deze crisis maar gewoon Jill Mansell.

IMG_1109

Rond lunchtijd maakte Jan een pizza met allerlei ingrediënten die we nog in huis hadden. Het pizzadeeg hadden we nog over van vorige week en hij belegde ‘m met o.a. dadels (lekker joh!), gorgonzola, ham, tomaat, geraspte kaas en kappertjes. En dat was echt gruwelijk lekker.

IMG_1117

We hingen ’s middags echt ultiem in het zonnetje op de bank en pas rond een uur of 4, toen de zon weg was, kwam er actie in de taxi. Op naar Hanos!

We wilden lekker gaan barbecuen en besloten onze boodschappen bij Hanos te doen; die hebben mooie producten en we hoopten een beetje dat het daar rustiger zou zijn dan bij een supermarkt op zaterdagmiddag in Corona-tijden. En boy… dat was het!

Het was echt MEGA rustig. Echt zó fijn was dit. Ja, voor Hanos natuurlijk helemaal ruk, maar voor ons was het heerlijk winkelen. Stressvrij winkelen. TOP!

IMG_1121
We scoorden vet veel mooie groentes. Mjam!

’s Avonds maakten we lekkere aubergines klaar op de barbecue en daarvoor maakte ik een lekker kruidenpapje. Maar omdat de hele tafel al vol lag met puzzel, was het een beetje behelpen ;-).

IMG_1129

Na het eten chillden we op de bank met een kaasplankje en…

IMG_1136

IMG_1134
Teddy!

Het was een goede dag <3.

6E8B28BE-CA79-477C-A102-228C2838FA97
Wel een beetje jammer dat ik te enthousiast in de zon was gaan zitten. Nooit doen zonder je in te smeren mensen!

Zondag: koken & chillen
Hallo zondag en hállo rood neusje, hahah. Dat krijg je dus als je je niet insmeert op de eerste mooie dag van het jaar.

IMG_1144

Mijn rode neus en ik belden ’s ochtends even met Sas en Oscar, die Jan en mij graag wilde voorlezen. Vet gezellig <3. Zin om elkaar heel snel weer eens te zien <3

IMG_1145

’s Ochtends ging Jan Corona-proof-wielrennen en had ik het huis eventjes voor mezelf. Ik ging weer lekker in de tuin zitten, maar dit keer met pet op, totaal ingesmeerd en in een bloesje om m’n verbrande armen te bedekken, haha.

70452BF1-3D56-4C93-91D9-05A7C857A33B

Lekker even de tijd om m’n nagels te lakken… M’n voeten even daglicht-proof maken :D.

IMG_1146

En daarna ging ik heel even wat boodschappen doen; ik moest langs HEMA voor een nieuw speeltje voor Teddy (we zijn zijn hengel kwijt en nu hebben we al dagen niet echt lekker met ‘m gespeeld) en langs Kruidvat voor nieuwe zonnebrand en droogshampoo. Dit alles ging heel goed; echt goed op afstand en het was meeeega rustig. Fijn!

IMG_1153
Het voelde ook zo lekker om eindelijk even te fietsen weer! Dat was lang geleden.
IMG_1159
Bij de Turkse supermarkt scroode ik nog deze prachtige Artisjok. Bij Hanos hadden ze die niet op voorraad, omdat ze uit Frankrijk komen. Gelukkig had ik geluk bij de Turk!

Als lunch maakte ik bladerdeegflapjes gevuld met biet, pompoen, geitenkaas en tijm. Dat recept komt deze week nog online.

IMG_1160

En ’s middags gooiden we lekker de barbecue aan om een mooi visje klaar te maken. Dat recept komt later! Het was in ieder geval ergggg lekker <3

IMG_1166

De rest van de middag stond gewoon volledig in het teken van ultiem relaxen. Wat is het heerlijk met dit weer, bij ons op het dakterras. Daar ga ik zéker vanmiddag ook weer even zitten!

64820E47-04AE-409A-84B3-9C14F00089C0
Na een middagje barbecuen was het tijd om te douchen, want ik rook behoorlijk naar barbecue. Tijd om even uittttgebreid te douchen en daarna met een wijntje op de bank. Wat verrukkelijk. Het leven is wat je er van maakt en momenteel maken we het goed <3.

En dat was mijn weekend. Mega fijn, zoals je wel kan lezen. Ik hoop op zoveel van dit soort mooie dagen de komende tijd. Zo voelt de totale crisis waarin we zitten, handelbaar.

Ik hoop dat jij ook een fijne buitenruimte hebt waar je kunt genieten van de zon (vergeet je niet in te smeren) en even kan vergeten hoe gek deze tijd eigenlijk is.

Morgen ben ik er weer met m’n dagboek van vandaag! Het belooft een fijne dag te worden. Een diep dieptepunt is dat ik vandaag m’n administratie moet doen (bah), maar verder heb ik leuke werkzaamheden én heel veel chilltijd op de planning. Let’s do this!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

7 reacties op “Leo’s dagboek 3, 4 & 5 apr: ultiem genieten in de zon <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *