Het beste recept voor banaanpannenkoekjes, met walnoten en chocoladesaus

Gesponsord – Hey allemaal! Nou, daar is ‘ie hoor! Eindelijk een blogpost met het beste recept voor banaanpannenkoekjes. Op Instagram krijg ik regelmatig – wat zeg ik; eigenlijk iedere keer als ik banaanpannenkoekjes klaarmaak – de vraag hóe ik het toch doe. Vallen ze bij jou uit elkaar of heb je überhaupt geen idee hoe je pannenkoeken van banaan moet klaarmaken? Dan ga ik je vandaag helpen met het recept dat ’t voor mij altijd goed doet.

Bovendien heb ik het recept een beetje gezelliger gemaakt door de toevoeging van walnoten en chocoladesaus. Het is tenslotte bijna Pasen en hoe heerlijk is dit als ontbijtrecept op je Paastafel? Maak een flinke stapel, serveer het op een mooi bord, drapeer de chocoladesaus er overheen en laat iedereen aan tafel een lekker puntje mee eten. Mjam! Laat Pasen maar komen! 😀

Samen met Francesca van Fransecakookt ben ik haar keuken in gedoken om dit recept klaar te maken. We deden boodschappen bij PLUS en dat is allemaal op film vastgelegd (in januari al!), check de video hier of hieronder.

Wist je al dat ze bij PLUS als enige supermarkt van Nederland alleen maar Fairtrade bananen verkopen? Je kunt zelf op de banaan een sticker scannen die aangeeft welke route jouw banaan heeft afgelegd, via Plus.nl/banaan. Vind ik leuk :D.

Ging het je in de video allemaal iets te snel? Hieronder vind je het recept voor succesvolle banaanpannenkoekjes! 😀

Dit heb je nodig voor 1-4 personen*: 1 el bloem – 2 Fairtrade bananen – 2 eieren -1 tl kaneel – snufje zout – 180gr melkchocolade – handje walnoten

*het ligt er een beetje aan hoe je de porties verdeelt. Is dit het enige wat je gaat eten, dan is het prima om deze hele hoeveelheid in je eentje op te eten. Ga je gezellig met je huisgenoten brunchen, dan kun je deze stapel ook prima op tafel zetten en delen met 3 anderen.

Bereiding:
Meng in een hoge kom met een staafmixer een deel van de ingrediënten door elkaar. Dat wil zeggen: 1 banaan met 2 eieren, 1 tl kaneel, 1 el bloem en een snufje zout. Meng dit tot het een mooi glad papje is.

Verhit vervolgens olie, boter of kokosolie in een pan en laat dit lekker heet worden, maar zorg dat het niet aanbrandt (als de boter donker kleurt is het eigenlijk al te heet). Zet het vuur dan op middel-hoog.

Doe dan één scheut van het beslag in de pan, in een klein cirkeltje. Doordat het beslag door genoeg eieren, banaan en meel goed met elkaar bindt, is het vrij makkelijk om “perfecte” kleine rondjes te maken in de pan. Meestal kook ik in één pan 3 pannenkoekjes tegelijkertijd.

Draai de pannenkoekjes pas om als de bovenkant helemaal droog is. Dan is de onderkant als het goed is mooi bruin gekleurd (maar niet te donker). Je hoeft de pannenkoekjes maar 1 keer te keren; je bakt beide kanten dus maar 1 keer.

Snijd ondertussen de tweede banaan in 15 plakjes. Bak die in een aparte pan ook eventjes aan. Dit doe je op middelhoog vuur in een beetje olie of boter (boter is het lekkerst). Bak de plakjes banaan ongeveer 2 minuten of totdat ze goudbruin kleuren. Dit wil je echt, want daardoor worden ze SUPER smaakvol.

Als laatste maak je de chocoladesaus en dat doe je simpelweg door een reep chocolade au bain-marie te laten smelten. Dus in een kommetje, bovenop een pan met kokend water. Door de stoom smelt de chocolade en krijg je een chocoladesaus.

Serveer de pannenkoekjes in een stapel op een bord, top af met een handje walnoten, gebakken banaan en zoveel chocoladesaus als je zelf lekker vindt. Eet smakelijk!

IMG_9868

Ik vertel je één ding; dit recept komt regelrecht uit de hemel. Het is zó lekker en zo lekker machtig, hahaha. Normaal maak ik ze zonder chocoladesaus (maar wel met walnoten en banaan en soms een beetje honing), maar omdat ’t nu voor een Feestelijke gelegenheid is (Pasen), mocht ’t wel nog ff extravaganter. En boy; dat was het. LEKKER man.

Staat deze Pannenkoekenunit deze Pasen bij jou op tafel? 😀

PS: ben je ook benieuwd naar het recept dat Francesca maakt in de video? Check haar blogpost hier.

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

4 reacties op “Het beste recept voor banaanpannenkoekjes, met walnoten en chocoladesaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *