Vegetarische omelet met gegrilde groenten & feta kaas

Door Elske – Hee jij! In één van de laatste kant & klaar blogs vertelde ik je dat ik onlangs een huis heb gekocht, samen met mijn vriend. Er moet nog het één en ander in gebeuren. De vloer gaat er bijvoorbeeld uit, er komt isolatie in, vloerverwarming erop, bovenvloer plaatsen, nieuwe keuken, enzovoort. Er moet dus nog wat geklust worden in ons nieuwe stulpje, zodat de bouwval uiteindelijk een paleisje wordt 😉

Omdat we zoveel als mogelijk zelf willen doen,  maar we beide ook een fulltime baan hebben en het klussen dus op de avonduurtjes aan komt, snap je vast dat er niet veel tijd overblijft om uitgebreid te koken. Daarnaast werkt mijn brein door al die drukte en stress ook niet heel goed mee. Je kunt veel over de maaltijden die ik afgelopen weken heb gemaakt zeggen, maar creatief zijn ze niet. Smaakvol wel en dat is ook belangrijk.  Zo ook deze omelet. Gemaakt van ingrediënten die nog in huis waren. Het smaakte me heel erg goed. Serveer er wat toast bij en je bent goed gevuld om nog een paar uurtjes te klussen. Of te sporten. Of bank te hangen 😉 Klaar voor het recept? Let’s omelet!

Voor 1 persoon: 2 eieren Р10 cm courgette Рhalve rode paprika Р1 kleine ui Р1 teentje knoflook Рstuk of 5 cherrytomaten Рeetlepel cr̬me frąche of kookroom Р1/3e blok feta Рpeper/zout/Italiaanse kruiden Р2 boterhammen

Pel de teen knoflook en snipper de ui. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en voeg de gesnipperde ui toe en pers hierboven de teen knoflook uit. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en de paprika in blokjes. Voeg deze toe nadat de knoflook en ui ongeveer 3 minuten gebakken hebben.

Pak een kom. Breek hierboven de 2 eieren, kluts ze door elkaar samen met de crème fraîche (of kookroom) en kruid ze naar keuze. Ik ging voor peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden. Voeg dit mengsel toe aan je pan en ‘wals’ je pan even rond, zodat het ei-mengsel zich goed verdeelt.

Zet de pan terug op het vuur, draai het zacht en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel deze over het ei-mengsel en verbrokkel de feta hier overheen. Bedek de pan met een deksel of een andere bedekking. Ik heb geen deksel voor mijn pan en moest creatief zijn. Uiteindelijk bleek een andere, grotere pannenkoekenpan op de kop draaien en hiermee de pan bedekken de oplossing. Laat dit zo’n 10 minuten staan tot dat je ei gestold is en een echte omelet is geworden.

Maak de toast onder een grill of in de oven en serveer bij de omelet. Eet smakelijk!

Mjam, dit was echt lekker. Genoeg groente, goed gevuld door de ei en het brood en een keer wat anders dan een omelet met kaas die ik meestal maak. Oké, een omelet met ham of spekjes en dan groente en kaas is misschien nóg lekkerder, maar dit is ook zeer goed te doen. En makkelijk. En goedkoop. Ik zie alleen maar voordelen, jij ook? 😉 Met welke ingrediënten maak jij je omelet het liefst?

omelet_1

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Vegetarische omelet met gegrilde groenten & feta kaas

  • Top idee! Ik maak dit vaak maar doe er heel in dunne plakjes gesneden aardappel doorheen om het wat meer vullend te maken. Dan rond 45min in de oven (afgedekt met folie) en daarna 5 mins onder de grill om de kaas te laten smelten. Doe er vaak dan 6 eieren in, en wat chorizo bijvoorbeeld. Dat is wel te veel voor 2 personen dus je hebt de volgende dag zelfs lunch!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *