Pangasius met pijnboompittenprutje uit de oven met risotto

Hello you! Deze week had ik vet veel zin in pangasiusfilet met een pijnboompittenprutje en toevallig had ik nog 2 visjes in m’n vriezer liggen. En omdat december een dure maand was en januari daardoor totale moeite was, vond ik het nu ook wel chill om even te koken met restjes. Dus; uit alle hoeken en gaten van dit foodbloggers-huis werden ingrediënten getrokken en uiteindelijk kwam ik tot: pangasiusfilet uit de oven met pijnboompittenprutje, met tomaatjes en basilicum én risotto met o.a. tuinerwten en broccoli. Was het lekker? NEE; GOOR! Haha. Vond ik tenminste. Jan vond het wel heel lekker en heeft nog net niet z’n brod afgelikt. Ik vond het echt behoorlijk tegenvallen. Maar goed; smaken verschillen en daarom is hier dan toch de blogpost met het recept. Let’s vis!

Nodig voor twee personen: 2 pangasiusfilets uit de vriezer – 2 eetlepels pijnboompitten – 1 theelepel Italiaanse kruiden (of gedroogde basilicum oid) – beetje olijfolie – 1 sneetje oud brood – peper en zout – risottorijst – een handje broccoliroosjes – een kommetje erwtjes (uit de vriezer) – parmezaanse kaas – witte wijn – 1 tablet groentebouillon – 1 bosui in stukjes

Laat de visjes ontdooien. Maar een pijnboompittenprutje van pijnboompitten die je mengt met Italiaanse kruiden, brood, olijfolie en peper en zout. Zet hier een staafmixer op of mix het in zo’n mixer-unit (ik weet niet hoe dit heet) en smeer dat over je vis. Bak de vis vervolgens 25 minuten af in een ingevette ovenschaal, op 200C in de oven.

In de tussentijd maak je de risotto als volgt:
Verhit olie in een wokpan en bak daarin de bosui met broccoli en erwtjes heel even aan. Voeg dan twee kopjes risottorijst toe en bak dit even mee, zodat de olie zich lekker om de rijstkorrels heen verdeelt. Voeg er dan een glas witte wijn aan toe en roer door elkaar totdat de wijn verdampt is. Maak in de tussentijd 500ml bouillon. Schenk steeds een beetje bouillon in de pan en blijf roeren totdat het verdampt is. Zodra de bouillon op is, blus je de bouillon nog één keer af met een glas wijn. Laat ook die verdampen.

Roer dan als laatste wat parmezaanse kaas door de risotto, naar smaak. Ik hou wel van lekker veel, maar gebruikte een oude pecorino die ik nog had liggen en dat was niet echt een succes helaas. Maar goed; in principe wordt je risotto lekker romig als je kaas toevoegt.

Serveer de pangasius vervolgens op een bedje van tomaat met wat verse basilicum en serveer de risotto ernaast. Eet smakelijk!

IMG_7618

Of niet natuurlijk. Ik vond de vis heerlijk (dat recept kende ik al), maar de risotto vrij gooi en de combinatie met elkaar ook nog eens weinig succesvol. Geen aanrader als je ;t mij vraagt dus ;-). Gelukkig staan er genoeg toffe risotto-recepten online.

Ciao!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!


2 reacties

Hanneke -

Hoi Leonie,
Ik lees je recepten (en andere posts) altijd erg graag. Wel wou ik je even wijzen op het feit dat pangasius een vissoort is die allesbehalve onschuldig wordt gekweekt. Ik weet dat je bij vlees graag kiest voor duurzaam en dit ook promoot bij je lezers (wat ik erg waardeer). Bij vis is hier doorgaans weinig transparantie over, maar misschien kan dit artikel enige klaarheid scheppen: https://bit.ly/2vjg6yf

leonie -

Dank voor de tip!

Reageer ook