Hotspots dineren in Haarlem

Hey! Vorige week publiceerde ik een lijstje met mijn favoriete lunch spots in Haarlem, deze week is het tijd voor mijn favoriete restaurants voor dineren in Haarlem. Dit lijstje is nog vrij summier, maar dat komt vooral omdat ik één hele grote favoriet heb, waar ik steeds naartoe ga, haha.

Maar! Haarlem is rijk aan een he-leboel toffe restaurants en vandaag neem ik je dus graag even mee langs mijn favorieten. Tevens deel ik de restaurants met je waar ik nog niet zelf naartoe ben geweest, maar waar ik wel goede verhalen over hoor en helemaal onderaan deze blogpost vind je en rijtje met restaurants die ik zou overslaan. Niet om te haten, maar vooral omdat je je geld beter kunt uitgeven naar mijn mening. Maar eerst; mijn favorieten!

Trouwens; ik vul dit lijstje regelmatig aan, als ik weer een nieuwe hotspot heb ontdekt. Zo ben je altijd op de hoogte van de beste plekjes!

Café Colette
Met stipt op nummer 1 staat Café Colette. Dit restaurant aan de grote markt heeft voor mij echt alles wat je wil. Een geweldig – beetje Frans ogend- interieur, een ontzettend leuke, wisselende kaart, ontzettend lekker eten, héle lekkere wijnen, er komt een leuk publiek en het personeel is mega aardig. Echt; je kunt mij niet blijer krijgen dan me meenemen naar Colette voor een compleet diner met alles erop en eraan (oesters! champagne! wijn! voorgerecht! hoofdgerecht! toetje!). Aanrader!

Naamloos-1

Maita
Mijn tweede favoriet is Maita. Dit is een Japans-Peruaans restaurant en het is gewellllldig. Japans doet misschien denken dat je hier vooral sushi eet, maar dat is niet het geval. Ja, je kan er sushi eten, maar ook van alles meer. En man, wat is het goed gemaakt en smaakvol en fantastisch. Echt een ge-wel-di-ge plek om te eten. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ooooh, die maisballetjes…. MJAM!

Naamloos-2

Five Brothers Fat
In Amsterdam was ik al ontzettend fan van dit restaurant en nu het ook in Haarlem zit ben ik helemaal in m’n nopjes. Oh, wat is dit fijn. Leuke sfeer, leuke mensen, leuke kaart. Voor een uitgebreid, luxe diner zou ik naar een van de bovenste twee in dit rijtje gaan, voor een avondje gewoon lekker borrelen en eten zou ik naar Five Brothers Fat gaan. Het enige nadeel vind ik dat ze de buikspek die ze in Amsterdam op de kaart hadden staan, hier niet hebben. WAAROM NIET? Verder: geweldige tent. En! Betaalbaar (héél)! En: neem Sangria.

Frenchie
Dit restaurant kwam je ook al tegen in m’n lijstje met lunch hotspots, maar ook voor avondeten kun je prima terecht bij Frenchie. Ik vind het een gezellige plek, leuk, jong publiek (jonger dan bij Colette en Maita, maar wel gewoon 30-ers), de kaart is leuk en verrassend, de drankjes fijn, de sfeer goed. Ja; bij Frenchie heb je een goede avond!

Fortuyn
In de categorie ‘leuke eetcafé’s’ wil ik Fortuyn nog even tippen. Ik heb er al twee keer gegeten en vond het beide keren echt goed. Ja, het is gewoon een eetcafé en het interieur enzo spreekt me niet enormmmm aan, maar het is wel gewoon echt een prima plek om even een hapje te eten. Je hebt hier niet het avondje-uit-gevoel, zoals je dat wel hebt bij Maita en Colette, maar het is echt prima. En bonuspunten voor Fortuyn omdat ze gepofte aubergine standaard als bijgerecht serveren. En die is GOED.

fortuyn

De Oerkap (in de zomer)
Zomers heb ik dan nog een toffe tip voor je en dat is De Oerkap. Dit is een restaurant op het enige stadsstrand van Haarlem. Ja, dat lees je goed! Schoentjes uit, blote voeten in het zand en… pizza’s eten! Of pokébowls. Of nacho’s. Maar ik zou hier vooral voor de pizza’s neerstrijken, die zijn namelijk écht goed. En tip van de pro: bestel meteen een fles wijn, in plaats van glazen, want het kan druk worden bij de bar en dan moet je lang op je volgende drankje wachten. Gewoon een flesje bestellen dus. En bij zonsondergang genieten van een heerlijk hapje in deze toffe stad. Dikkkkkke aanrader! (En dicht bij het station!).

Naamloos-4

Nog op mijn lijstje
Dan nog een paar restaurants die nu in ieder geval nog op mijn lijstje staan omdat ik er graag een keer ga eten:

– Nolita; schijnt hele goede pizza’s te hebben.
– Bistrobar Indonesia; Ron Blaauw z’n restaurant dat ik in Amsterdam eigenlijk altijd te duur vind, maar het eten is wel echt lekker, dus ik wil ook graag dit filiaal in Haarlem eens bezoeken.
– Bambu; lijkt me zo’n toffe plek! Op maandagavond heb je hier dimsum-avonden en de rest van de week is het een Aziatisch shared dining concept. ZIN IN.
– Ratatouille; tijdens Haarlem culinair heb ik hier wat gegeten en dat vond ik Zo goed. Maar dat mag ook wel; ik geloof dat ze een Michelin-ster hebben, dus het eten zal inderdaad goed zijn ;-). Ik spaar nog ff, maar wil er dan zeker eens eten.
– ML; over doorsparen gesproken; ik wil nog geen graag een keer bij ML eten. Volgens mij hebben ze ook een ster, maar dat weet ik echt niet zeker. Het is in ieder geval luxe en wat ik er heb gegeten op Haarlem culinair was ge-wel-dig.
– Café Samabe; ik fiets regelmatig langs dit Indonesische restaurant en ben toch echt benieuwd of het zo goed is als het eruit ziet. Het interieur is in ieder geval fantastisch, maar van het eten weet ik NIETS. Aanrader? Let me know!
– Ramen Brothers; deze kreeg ik getipt onder de blogpost met lunch hotspots en heb ik meteen op m’n lijstje gezet. Love ramen; heel benieuwd of deze goed is :D.

Notspots
Dan nog even iets minder leuks; ik wil ook een lijstje met Notspots met je delen. Niet omdat ik het harde werk van de mensen in deze keukens niet waardeer, maar vooral omdat ik gewoon écht beter gegeten heb en ik jou graag bespaar dat jij ook je geld uitgeeft aan een middelmatige beleving.

Table 24
Ik vond het concept vrij slecht; bij het voorgerecht shared dining (maar dan zijn de porties zo klein dat je alsnog per persoon iets moet bestellen) en dan wel een normaal hoofdgerecht? Heel vreemd. Daarnaast vond ik het er niet spectaculair uitzien, ging bij ons alles fout (tja; zal niet iedere avond zo zijn, maar mijn ervaring was daardoor gewoon slecht) en als je bedenkt dat je voor precies hetzelfde geld ook bij Collette kan eten (wat er praktisch naast zit), dan is dit gewoon echt geen aanrader. Sorry!

Thrillgrill
Oeiiii dit was ook niet best. Jan en ik wilden ff lekker burgertjes eten in Haarlem en wisten niet zo goed waar we naartoe moesten. Nou ik vertel je één ding; Thrill Grill is niet je plek. Saaie burger (van smaak), saaie friet, slechte service. Niet echt een aanrader, helaas. Waar je wel de beste burgers scoort? GEEN IDEE! Vertel het me!

Weet jij nog een restaurant dat echt in dit lijstje thuishoort? Laat je horen in een reactie! Er valt nog zo veel te ontdekken voor me in Haarlem en als ik niet oppas zit ik straks alleen maar bij Colette te eten ;-). Geef me tips! 😀 Alvast bedankt :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!


25 reacties

Brenda -

Jaartje in Haarlem gewoond… Te weinig tijd gehad om alle 360 horeca-gelegenheden te bezoeken, maar voor een lekkere borrel en Bourgondisch (lees; veel!) te eten ging ik graag naar een van de cafe/restaurants op de botermarkt. De gefrituurde brie en Surinaamse curry bij de Gooth waren echt mijn favoriet!

leonie -

Omg dit klinkt ZO lekker. Maar ik snap je helemaal; ik woon er nu anderhalf jaar en heb nog ZO’N lange lijst met plekken waar ik wil eten!!

Rieneke -

Leuk lijstje! Een paar onbekende, dus ik ga zeker wat bezoekjes brengen. Ome Pietje is een hele grote aanrader (ik zag hem al een paar keer voorbij komen hierboven). Absoluut een bezoekje waard!

leonie -

Thanks voor je tip!

V91 -

Super leuk om te lezen dit. Thrill grill ben ik lang niet geweest, maar ik houd van de friet met truffel en parmezaanse kaas daar. Tenten die echt nog een plekje verdienen zijn: Luca net buiten het centrum, monk fishbar, Venezia, toujours, de lachende Javaan, ome Pietje en Parck! 🙏☺️

leonie -

Ojaaa Monk heb ik ook eerder van gehoord. Top tips, dank!

Jessica -

Hele goede tip als je van kaasfondue houd
Het goede uur! Klein knus restaurantje met heerlijke kaasfondue

leonie -

TOP TIP. Heb ik nodig!!

Henrike -

Leuk om te lezen wat jij van de tentjes in Haarlem vindt.
Cafe Colette staat nog op mijn lijstje. Maita ben ik met wijn-spijs een keer geweest was top maar moeten we zeker nog een keer gewoon gaan eten.
Wij zijn bij Bambu geweest en dat is echt TOP, weekend heb je shifts dat is wat minder maar als je door de weeks gaat kan je gewoon eigen tijd reserveren.
Ratalouille ben ik geweest en was inderdaad echt fantastisch, had ik niet verwacht gezien de buitenkant maar echt een aanrader!!! (idd 1 ster)
ML staat ook nog op mn lijstje en dan de chefs bar lijkt me fantastisch, wel 2x met wijn-spijs geweest en dat was heerlijk.
Olivijn, ook nog niet geweest behalve keer met wijn-spijs , heeft nu ook een ster maar lijkt me ook een top restaurant.
Myagi & Jones, is beetje in het straatje van Bambu, ook erg leuk en lekker. Goede cocktails!

leonie -

Jaaa Olivijn staat ook nog op m’n lijstje… Man, zó veel toffe plekken in zo’n “kleine” stad haha!

Juliëtte -

Bij de Wolfound heb je hele goeie burgers! (Ierse pub)

leonie -

Thanks voor de tip!

Rachel Kromdijk -

Wat leuk dat je hier een stuk over hebt geschreven! Helaas is dit te ver voor mij.. het ziet er heerlijk uit

Eline -

Ik eet ook graag bij venezia Italiaans restaurant alles heerlijk vers en betaalbaar.El pincho heeft heerlijke tapas ook echt een aanrader. En als je wat duurder chiquer uit eten wil is parels ook echt een aanrader

leonie -

Oh mijn god, nóg meer fantastische tips. Dank je wel!

Salina -

Ik vind Napoli echt fantastisch 😍

leonie -

Moet ik naartoe dus… 😀

Laura -

Ik ben het met Michelle eens. Table24 is heel goed en Colette vinden wij maar matig.. Ben je al bij Ome Pietje, Brick of Parck geweest?

leonie -

Brick vond ik op Haarlem culinair heel matig helaas… Maar in “het echt” wel goed dus?

M -

Rubens burger is erg lekker voor burgers in Haarlem en Samabe is zeker een aanrader. En nog wat tips: Specktakel (een van m’n favoriete restaurants), Brick (ook lekkere burgers maar vooral de andere gerechten zijn heerlijk) en ten slotte is Fris m’n lievelings restaurant voor luxe dineren met heerlijke wijn!

leonie -

Oja Rubens burgers idd vaker gehoord. Zit je daar ook gezellig? Samabe ken ik nog niet. Thanks voor je tips!!

Michelle -

Aaaah neeeee Table24 is echt mn FAVO restaurant. Heb je wel de gambapan gehad want die is echt té lekker.

Met Café Colette hadden wij geen goede ervaring helaas. Heel erg taai hertenbiefstuk, beetje kleine porties.. Jammer, want vond sfeertje tof!

ML is top! Je kunt ook eten in de MLbistro, die is wat betaalbaarder maar dezelfde kwaliteit☺️

Ik kreeg nog als aanrader Miyagi &Jones en Bar Boef, maar heb het zelf nog niet geprobeerd.

leonie -

Haha zo zie je maar dat over smaak valt te twisten! 😀 Thanks voor je andere tips. ML bistro klinkt precies als iets wat ik wil 😀

Yvette -

ML heeft inderdaad 1 ster, en hebben mijn vriend en ik onszelf cadeau gedaan voor onze verjaardagen afgelopen december. Het was FANTASTISCH! Aanrader, wij zaten aan de chef’s bar en dat was ook onwijs leuk :-).
Wij gaan ook graag naar Bastijan, die zie ik niet in je lijstje! Leuke kaart, leuke mensen, niet te prijzig, fijne sfeer. Lekkere rode wijn ook (de Cabriz). Oh, nu wil ik weer…

leonie -

Jaaa wat een goede tip van Chef’s bar bij ML. Hij staat meteen op m’n lijstje erbij geschreven :D.

Reageer ook