Tortizza met parmaham, parmezaanse kaas en truffeltapenade

Door Elske – Ja hallo! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zit volop in de kerstdrukte. Bizar hoe vroeg dat altijd al begint. Laat weer van werk, veel afspraken ‘s avonds en onverwachtse drukte tussendoor. Ik noem bijvoorbeeld een last minute cadeau shoppen, waarvan je jezelf vorig jaar beloofd had dat dit jaar nou ein-de-lijk eens eerder te gaan doen. Maar wat je dus uiteindelijk toch niet deed.

Anyway. Druk dus. Leuk druk, maar druk. En dus willen we op dat soort momenten zo weinig mogelijk tijd en moeite aan ons avondeten besteden. Tenminste, ik wel. Één eis: het moet wel  nog steeds lekker zijn.  En zo ontstond in de realiteit van alle drukte dit recept. Vet lekker, vet makkelijk en super snel klaar. Ik maakte er niet één, niet twee, maar drie en wilde daarna nog wel een vierde, maar de ingrediënten waren op. Helaas. Het kan niet altijd feest zijn, ook al is het december 😉

Goed, genoeg gepraat. Klaar voor het recept? Let’s go!

Voor 1 persoon: 3 middelgrote (volkoren)wraps – 6 eetlepels tomatensaus* – 6 plakken parmaham – 3 grote handen parmezaanse kaas flakes – 3 grote handen rucola – truffeltapenade naar smaak
* ik had zo’n naturel smaak en voegde zelf Italiaanse kruiden toe, maar je kunt ook saus gebruiken waar al Italiaanse kruiden aan toegevoegd zijn. Lekker makkelijk!

Je kunt dit gerecht zowel in de oven als in een koekenpan bereiden. Tortizza’s maak ik normaal in de oven, maar dit keer wilde ik het een keer in de pan doen. Ook heel chill! En net wat meer controle over hoe hard het gaat (oven-toritzza’s willen nog wel eens flink aanbranden bij mij. Ligt aan mijn oven. Echt.). Ga je voor de oven? Verwarm deze dan eerst voor op 180 graden.

Pak een koekenpan en zet deze op laag vuur. Leg hierin één wrap. Doe hier een flinke scheut (ongeveer 2 eetlepels) tomatensaus op en verspreid dit met de bolle kant van een lepel over de gehele wrap, maar laat ongeveer een halve centimeter vrij aan de rand. Bestrooi eventueel met Italiaanse kruiden naar smaak.

Leg op je wrap nu twee plakken parmaham. Bestrooi met een hand parmezaanse kaas flakes en laat dit voor 5 a 10 minuten op laag vuur staan. Als de kaas mooi begint te smelten en de onderkant van de wrap hard wordt, is deze klaar. Leg er wat kleine beetjes truffeltapenade naar smaak op en klaar! Herhaal deze stappen met de andere twee wraps. Smakelijk 😀

tortizza_parmaham_kaas

MJAM, dit was lekker zeg. Zeker omdat het zo makkelijk en snel klaar was. Deze ga ik onthouden voor een volgende keer. Lijkt me ook lekker als warme lunch btw. Beter J

Wat zijn jouw favoriete ingrediënten op een tortizza?

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *