Pasta met pompoen, croutons en mozzarella

Hi there! Het is zaterdag en ik heb een beetje een gek recept voor je. Ik maakte dit vorige week klaar met allerlei restjes die ik in huis had en dat slaagde best wel goed. Maar het is wel echt een vaag recept hoor… Zo maakte ik een pastasaus met witte wijn, melk en pompoen…. Ja, echt. Maar! Het werd lekker, dus bij deze het recept.

Nodig voor ̩̩n persoon: 200gr pompoen Р1 groot blikje geconcentreerde tomatenpuree Р1/2 aubergine Р1 bol buffelmozzarella Р2 sneetjes brood Рbeetje knoflookpoeder Р3 tomaten Р1 glas witte wijn Р1 glas melk Рverse peterselie Рpasta Рolijfolie

Snijd aubergine  in kleine blokjes en bak in een pan met lekker veel olijfolie totdat het er gebakken uitziet (een minuut of 10). Voeg dan de pompoenstukjes er aan toe en bak even mee. Voeg dan de tomaten in stukjes gesneden toe. Schep de tomatenpuree erbij, roer door elkaar en voeg dan een glas wij en een glas melk toe. Roer alles door elkaar en laat het lekker pruttelen tot een fijne saus. Je wil de pompoen gaar koken in dit vocht. Doe het dus eerst met de deksel op de pan (zodat al het vocht in de pan blijft) en zodra de pompoen gaar is (na een minuut of 20) haal je de deksel van de pan, zodat er nog wat vocht kan verdampen en de saus wat dikker wordt.

Kook ondertussen de spaghetti gaar. En maak ondertussen croutons voor bovenop de pasta.

Dit doe je door een brood (mag oud brood zijn) in stukjes te snijden en die stukjes bak je dan in een pan met heel veel olijfolie. Doe er wat knoflookpoeder en zout bij en klaar zijn je croutons.

Serveer de spaghetti op je bord, daarop de saus, daarop wat stukken mozzarella, dan de croutons en eindig met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

pastapompoen

Je hebt in deze maaltijd te maken met heel veel lekkere smaakmakers en daardoor is het een heel smakelijk geheel. Ik vond het erg lekker, maar zou het denk ik toch niet nog een keer maken. Puur omdat dit best wel een random maaltje was met ingrediënten die ik nog in huis had. Yes, het was lekker, maar geen must eat.

Ga je het klaarmaken?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *