Kant & klaar #41: Verse spruiten stamppot van Albert Heijn

Door Elske – Op een gure maandagavond fiets ik door de miezer vanuit mijn werk terug naar huis. Als ik ergens een hekel aan heb.. Het is laat, ik heb het koud én ben hongerig. En daar is maar één oplossing voor: stamppot eten! Nu weten jullie wellicht uit andere blogs dat ik nooit de tijd neem om stamppot from scratch  te maken en je kunt je misschien ook voorstellen dat ik daar op dat moment al he-le-maaal geen zin in had. Oplossing: kant-en-klare stamppot. De Albert Heijn heeft een aantal nieuwe seizoens-stamppoten in het schap, dus ik besloot er eens één te proberen.

Het assortiment
Wat deze seizoensstamppotten betreft heeft Appie wederom een uitgebreid assortiment: rode bieten stamppot, andijvie, witlof, zuurkool en, uiteraard, boerenkool. Enige puntje van kritiek: geen van deze stamppotten is geschikt voor vegetariërs. Ze bevatten allemaal vlees in de vorm van spekjes, rookworst of een gehaktbal. De prijzen variëren van €4,09 tot €4,49. Dat laatste bedrag betaalde ik voor deze spruiten stamppot.

De bereiding
Je prikt gaatjes in het plastic en zet de maaltijd voor 6 minuten op 800 watt in de magnetron. Zo gepiept dus 😉

kant&klaar41_stamppot_2

Nog voor het door elkaar roeren van de stamppot

 

kant&klaar41_stamppot_3

en daarna!

De smaak
Wat me allereerst opvalt: er liggen veel rauwe groente boven de aardappelpuree. Of die nog steeds heel vers zijn valt straks te bezien, maar zo ziet deze stamppot er al veel beter uit dan de andere varianten stamppot in het kant-en-klaar schap. Je weet wel; van die plasticbakken met zo’n prutje stamppot en jus, waar dan nog met moeite een rookworst o.i.d. bij in gedrukt zit. Neh. Deze stamppot wint het op uitstraling. 1-0.

Naast spruitjes bevat deze kant-en-klare maaltijd volgens de verpakking prei, aardappelpuree, spekjes en boeren mosterdjus. Waar ze toch altijd die extra benamingen vandaan halen. Ik snap namelijk niet wat de boeren met mosterd te maken hebben, en ik kom uit Twente. Maar misschien ligt dat aan mij 😉

Goed, door tot de orde van de dag. De aardappelpuree is lekker op smaak en de spruitjes en prei zijn door de magnetron goed (maar niet té) gaar geworden zodat het goed met de puree te mengen valt. Eigenlijk heel erg lekker! Het zoute van de spekjes, samen met de jus maakt deze stamppot tot een stamppot zoals ie hoort te zien. Toegegeven: van die mosterd in die jus proef ik niet zoveel, die is misschien bij de boeren gebleven. Wellicht dat ik hier in Twente even op zoek moet…  Ook had er van die jus wel iets meer in gemogen om hem nog iets romiger te maken. Maar verder: lekker!

Anders dan de jachtschotel uit kant & klaar #38 is deze maaltijd wel voldoende qua hoeveelheid én vullend genoeg om een avondje op door te gaan. Aanrader dus deze spruiten stamppot! Mits je van spruiten houdt natuurlijk 😉 …

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?


2 reacties

Eline -

Ja!! Dit is een van mijn favorieten! Deze en die met witlof. En ik doe er meestal zelf gewoon nog een imposante hoeveelheid mosterd overheen #mosterdverslaafd

Elske -

Oh, die met witlof ook snel proberen dus! En idd, nooit genoeg mosterd bij je stamppot Eline 😉

Reageer ook