Ravioli met groentes in pistache-pesto-roomsaus

Hey you! JA! Je leest deze titel en denkt maar Ć©Ć©n ding: OH MIJN GOD, ik heb dit nodig. En dat is een absolute waarheid kan ik je vertellen.

Sinds kort sport ik op maandagavond en dat betekent dat Jan moet koken. Waar ik de hele week het avondmaal op me neem (en I LOVE IT), doet Jan dat dus op maandag. Kleine “moeilijkheidsgraad”: op maandag eten we vega, ivm #meatfreemonday.

Gisteravond bedacht Jan een maaltijd van allemaal dingen waar hij (en ik) zin in hadden en het was echt god-de-lijk. Zo blij dat mijn vriend wel enigszins de Gewoon-wat-een-studentje-s-avonds-eet-skills heeft. Je MOET dit maken.

Zin in ravioli met gebakken groentes en een romige pesto-saus met pistachenoten? Let’s pasta!

Nodig voor twee personen: 1 bak ravioli met truffel vulling van appie – 2 handjes pistachenoten (gepeld) – 1 eetlepel pijnboompitten – half zakje geraspte Old Amsterdam – olijfolie – rucola – 15 gr basilicum (alleen de blaadjes) – een scheutje kookroom – 1 bakje kastanjechampignons – 1 hele courgette

Snijd de champignons in partjes en de courgette in stukjes. Bak ze in een koekenpan met wat boter totdat het er lekker gebakken uitziet.

Ondertussen maak je de pesto door de pistache, pijnboompitten, kaas, olijfolie, basilicum en een handje rucola met elkaar te staafmixeren tot een prutje. Verdun het eventueel wat extra met olie, als het te droog is.

Kook de pasta in 6 minuten gaar. Meng ondertussen wat pesto door de groentes in de pan en voeg een scheut kookroom toe. Laat dit lekker pruttelen en mengen tot een lekkere saus. Serveer de saus op de pasta op je bord en top af met nog een beetje extra rucola en wat peper en grof zeezout. Eet smakelijk!

ravilii

Oh boy, en smakelijk was het zeker. Dit was eeeeecht VET lekker. Wel een beetje een maaltijd in de categorie ‘m’n salaris is net gestort, let’s do this’, maarrrr totally worth it. De smaken combineren perfect bij elkaar, de structuur is lekker, de groentes zijn heerlijk. Echt een TOP maal. MAAK HET!!!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTIā€™S is net uit! Check hetĀ hier!

Volg mijn leven viaĀ INSTAGRAMĀ en blijf op de hoogte van nieuwe recepten viaĀ FACEBOOK.

4 reacties op “Ravioli met groentes in pistache-pesto-roomsaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *