Pasta met knapperige prei & asperges, burrata en walnootpesto

Goedemorgen! Vandaag heb ik een super lekker recept voor je. Ik maakte dit helemaal aan het begin van m’n vakantie, dus ik moet ff diep graven om de bereidingswijze fatsoenlijk op papier te krijgen, maar ik ga een poging wagen.

Wel kan ik je meteen vertellen dat deze pasta met prei, asperges, burrata en walnootpesto echt HEEL ERG LEKKER is. Ik denk dat je niet anders zou verwachten met die ingrediënten, maar tja.. ik zeg het toch maar ff ;-). Dit wil je. Geloof mij. En! Er zitten nog lekker veel groentes in ook. Toppppp. Let’s pasta!

Nodig voor 2 personen: 2 handjes walnoten – olijfolie – 2 eetlepels geraspte kaas – 15 gr basilicum – 300gr groene asperges – 1 prei – 1 bol burrata – 6 tot 8 eetlepels tuinerwten uit de diepvries – pijnboompitten om af te toppen – verse spaghetti

Maak pesto door de walnoten, basilicum, olie en geraspte kaas met een staafmixer tot een prutje te mixen. Kind kan de was doen! ;-).

In de tussentijd…. Snijd de asperges in kleine stukjes van kop tot staart en snijd de prei in ringen.

Verdeel de helft van de prei over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel de prei met een beetje olijfolie. Zet dit vervolgens in de oven op 200C totdat het er echt gebakken en knapperig uitziet. Dit duurde volgens mij een minuut of 20, maar ik weet het niet zeker meer…

De andere helft van de prei ga je samen met de asperges en tuinewrtjes wokken in een pan met olie op hoog vuur. Je wil dat de groentes net gaar zijn en lekker knapperig blijven.

Kook ondertussen de pasta gaar in een paar minuten. Schep dan de pasta door de groentes en serveer dat in een diep bord. Flats er wat pesto overheen. Leg in het midden op beide borden de helft van de burrata. Top dan af met de gebakken prei, wat pijnboompitten, peper, zout ennnnn giet er nog een klein beetje olijfolie over. Klaar!

FullSizeRender

Dit is dus echt SUUUUUUPER LEKKER. Echt restaurant-waardig-lekker, al zeg ik het zelf. De groentes waren super chill en knapperig en smaakvol, de pesto was verrukkelijk, de burrata maakt het geheel romig, de knapperige prei on top is awesome. Echt: een totaal heerlijke maaltijd. Ik weet zeker dat jij (en je tafelgenoot?) hier blij van wordt <3.

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

3 reacties op “Pasta met knapperige prei & asperges, burrata en walnootpesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *