Parkvoer: wraps met mango & salade met pompoen

Hey you! Het is echt vet lekker weer deze week en dat vraagt om dinertjes in het park, op het strand en op alle andere plekken waar je verkoeling kan vinden.

Gisteravond wist ik echt niet wat ik moest eten met zulk warm weer, maar gelukkig schrijf ik al 8 jaar over mijn avondeten en heb ik in die tijd vaker het woord ‘bloedheet’ gebruikt. Via de zoekfunctie op m’n blog kon ik dus prima wat recepten vinden voor als het ‘bloedheet’ is. En daar schreef ik ff een blogje over, zodat ook jij een makkelijk overzicht hebt met inspiratie voor eten tijdens een hittegolf.

Zelf ging ik gisteravond in het park eten en dus maakte ik het eerste recept uit het lijstje: wraps met mango, nepkip, avocado, feta en zongedroogde tomaat. Erbij maakte ik een salade van pompoen, burrata, pesto en spinazie en ik nam alles in Tupperware mee naar het Kenaupark in Haarlem. Let’s go!

Nodig voor 6 wraps: 1 mango – 1 bakje nepkip – kipkruiden – 1 avocado – 10 zongedroogde tomaatjes – wat feta – 6 wraps

Nodig voor de salade: 800gr pompoenstukjes – 2 handen spinazie – een beetje verse basilicumpesto – 1 bol burrata – beetje cayennepeper – zout

De pompoenstukjes leg je op een bakplaat (eventueel met bakpapier bekleed) en besprenkel je met olijfolie. Strooi er wat cayennepeper over en bak de pompoenstukjes 30 minuten af op 220C. Halverwege ff husselen.

Ondertussen bak je de kipstukjes in een pan met een laagje olie. De manier die ik het beste vind werken is; olie verhitten in de pan totdat ie echt lekker heet is, dan de vega kipstukjes erbij gooien en niet husselen, maar gewoon ff een paar minuten bakken, dan husselen en de andere kant een paar minuten bakken. Ze zijn klaar als ze mooi knapperig zijn aan de buitenkant. Strooi er dan wat kipkruiden overheen. Mjam!

Voor de wraps moet je verder gewoon alle ingrediƫnten snijden en mengen. Dus avocado in blokjes (voor zover dat lukt), zongedroogde tomaat in stukjes, feta erdoor en mango in stukjes erdoor. Meng dan ook de kip hier doorheen, verwarm de wraps ff in de magnetron en vul de wraps dan met het mengsel. Klaar!

Dan de salade… De pompoen is inmiddels klaar en laat je ff afkoelen op de bakplaat. Meng in een kom wat spinazie met de pompoen, voeg burrata toe en wat basilicumpesto en roer het lekker door elkaar. In een Tupperware bak en klaar is je maal. Op naar het park!

Ik vond het twee SUPER lekkere gerechten. Ze waren ook lekker bij elkaar en we hadden echt meer dan genoeg voor 2 personen. Hadden hier denk ik makkelijk met 4 personen van kunnen eten. Echt twee topmaaltjes Ć¼berhaupt, maar helemaal om mee te nemen op een warme zomerse dag. Enjoy!

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven viaĀ INSTAGRAMĀ en blijf op de hoogte van nieuwe recepten viaĀ FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *