Pasta carbonara ai funghi

Hey allemaal! Dit weekend maakte ik na een lange klusdag een pasta carbonara en ik voegde er dit keer champignons aan toe. Niet dat je zegt van TJONGE LEO, JIJ HEBT HET WIEL EENS LEKKER OPNIEUW UITGEVONDEN, maar ik kreeg veel vragen via Instagram over het recept, dus ik deel het toch maar gewoon lekker met je.

Zin in pasta carbonara met een beetje extra smaak? Let’s funghi!

Nodig voor twee personen: 300gr verse pasta* – 5 eidooiers – 200gr spekjes – een scheut slagroom – verse peterselie – 250gr gesneden kastanjechampignons – 70gr parmezaanse kaas

* dit kun je kopen in de supermarkt, maar ik maak het tegenwoordig altijd klaar in mijn Pastamachine van Philips (echt een TOPDING!). Ik gebruik dan ongeveer 300gr bloem en mix dat met 140ml vocht (bestaande uit 2 eieren en een beetje water).

Snijd de champignons in plakjes en bak de champignons in een pan met een scheut olie in 10 minuten aan beide kanten bruin. Zet dit even apart. Bak vervolgens de spekjes in een pan totdat ze een beetje knapperig beginnen te worden. Haal dan wat vet uit de pan en voeg de champignons er aan toe.

Kook de pasta in de tussentijd gaar. Als je echt verse pasta gebruikt, hoeft dit maar 2 minuten, mét een scheutje olijfolie en een snuf zou in het kokende water.

Maak in de tussentijd de saus door 5 eidooiers te klutsen met een scheut slagroom en de geraspte parmezaanse kaas.

Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Roer de pasta door de pan met spekjes en champignons op geen vuur of heel laag vuur. Roer dan ook het ei-mengsel erdoor en roer dit goed door elkaar, totdat het een lekkere gesmolten emulsie is. Klaar!

Beetje verse peterselie, peper en eventueel zout er overheen en klaar is je maal. Eet smakelijk!

carb

Wederom een rete geslaagde maaltijd. Ik ben echt GEK op pasta carbonara. Nu moet ik wel toegeven dat ik de toevoeging van champignons niet heel spectaculair vond, maar wel gewoon lekker. Alleen niet echt een toevoeging qua smaak, zoals ik eigenlijk wel had verwacht. Maar goed; het wast dikke prima en we hebben echt heerlijk gegeten. Mjam!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


1 reactie

Dorien -

Ik doe dus echt áltijd champignons door de pasta carbonara! Lekker, en toch het idee dat ik een beetje groente eet (:

Reageer ook