Witte chocolade Paas Cheesecake (no bake, super makkelijk)

Gesponsord – Hoi allemaal! Het is bijna Pasen en ik heb echt een geweldig recept voor je. Ik ben namelijk weer samen met Rutger van Rutgerbakt.nl de keuken in gedoken om een ge-wel-di-ge Philadelphia Cheesecake te maken. Echt jongens; ik kan toch vrij slecht bakken altijd? Nou deze taart is echt FANTASTISCH goed gelukt (gewoon een makkelijk recept, haha), super lekker en ZO lief. Lief? JA! We hebben er namelijk een paashaas op gemaakt met hagelslag 😀 Haha! Dit is bakken à la Leo en het is geweldig kan ik je vertellen.

Groot voordeel is ook dat ik niet alleen zelf intens blij word van mijn  Paas Cheesecake, maar dit is natuurlijk ook echt een topding om mee te nemen naar  familie of vrienden met wie je Pasen viert. Wie wordt er nou niet blij van een taart met een paashaas erop?!

In deze blogpost vind je het recept van de Witte Chocolade Philadelphia Paas Cheesecake (no bake) en ook de video waarin Rutger en ik hem samen klaarmaken. De video is lekker kort, maar wel rete gezellig en het uitgebreide (maar toch makkelijke) recept vind je onder de video.

Klik hier om de video te bekijken.

Nodig voor 1 taart: 175gr chocoladekoekjes – 60gr roomboter – 4 blaadjes gelatine – 200ml slagroom – 50gr witte suiker – 400gr Philadelphia naturel, op kamertemperatuur – 250gr witte chocolade – pure hagelslag – handje bosbessen

Ook nodig: bakvorm van 20cm, bakpapier en een A4-tje  of plastic mapje met een paashaas en een schaar*

*dit leg ik zo uit.

We beginnen met de bodem: hak de hoekjes fijn met een mes of in een keukenmachine. Laat boter in een pannetje smelten. Meng de koekjes en de boter door elkaar en beleg de bodem van een ingevette bakvorm (ingepakt met bakpapier!!) met dit mengsel. Druk het stevig aan en laat dit rusten in de koelkast.

Dan gaan we aan de slag met de vulling en die is ook echt zo gemaakt. Laat de gelatine weken in koud water (koud water is belangrijk!). Klop ondertussen in een keukenmachine 150ml slagroom met de suiker totdat het lekker stevig is. Spatel dan de Philadelphia (op kamertemperatuur) erdoor en maak er een luchtig en romig geheel van.

Verwarm 50 ml slagroom in een pannetje op het vuur en los de gelatine daar in op. Leg de blaadjes (die je geweekt hebt in koud water) er in en zodra je begint te roeren, lost de gelatine gelijk op. Super simpel!

Hak ondertussen de witte chocolade in grove stukken en smelt dit au bain marie in een pannetje boven kokend water. Het pannetje moet het water niet aanraken.

Voeg de gesmolten chocolade en de gelatine met slagroom toe aan de beslagkom met Philadelphia en slagroom en roer alles door elkaar. Giet de vulling dan in de bakvorm en laat ‘m vervolgens 4 uur opstijven in de koelkast.

Zoek in die tussentijd op internet een plaatje van een paashaas op, print die uit op een A4tje en knip ‘m uit óf trek ‘m even over op een goedkoop mapje; dat plastic werkt makkelijker op een plakkerige Cheesecake dan gewoon papier.

Zodra de Cheesecake stijf is, haal je hem uit de koelkast. Leg het A4tje met de uitgeknipte paashaasvorm op de taart en strooi er voorzichtig wat hagelslag overheen.

vloggen
Hier ligt de paashaasvorm net op de Philadelphia Cheesecake en ga ik beginnen met hagelslag strooien.

Druk de hagelslag zachtjes aan en verdeel in alle hoekjes van de paashaas-vorm. Haal dan voorzichtig het A4tje er weer af en versier de rand van de taart nog even met wat blauwe bessen. Klaar!

leo aan het werk

foto2
Kijk nou hoe onwijs mooi deze taart is geworden 😀 😀 😀

Ik ben echt zo trots op het eindresultaat en de taart was ook echt zó lekker. Dit was voor het eerst dat ik chocoladekoekjes koos voor de bodem en dat beviel me uitstekend. En dan de vulling; die is zó lekker romig en fris door de Philadelphia; dit is echt de smaakmaker van de taart.  Echt een vet geslaagd recept dus. En zo ontzettend simpel om zelf te maken.

gezellig
Vet trots op het eindresultaat 😀

Lijkt het je ook leuk om samen met Rutger een Philadelphia Cheesecake te bakken? Dat kan! Meld je hier aan om en uit alle aanmeldingen kiezen we één iemand die ook samen met Rutger de keuken in duikt. En echt jongens; dit is ZO leuk. Ik zou bijna zelf weer meedoen, haha 😀

Ik hoop echt dat je deze taart gaat maken rond Pasen en wens je er alvast veel plezier mee 😀 Woehoe! Oh en ik zou het écht mega cool vinden als je een foto met me deelt als je ‘m hebt gemaakt. Dat kan @Lterveld of via de Hashtag #MijnPhiladelphiaCheesecake. Ik hou het in de gaten!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *