Eenpansnoedels met kip, cashewnoten en lemongrass

Leuke mensen van het goede leven, het is weer tijd voor een makkelijk recept. Vandaag heb ik een eenpansmaaltijd (eenpansnoedels) voor je en ik zou normaal zeggen: dat is awesome, want dan heb je minder afwas, maar… ik leef tegenwoordig het volwassen en fantastische leven met een vaatwasser en het is geweldig. Dus eenpansmaal of niet, het maakt voor mij niet meer uit. YES. Maar goed; evengoed is het natuurlijk wel gewoon makkelijk; slechts één pan op het vuur.

Anyway; genoeg over pannen. Let’s talk about de inhoud. Ik maakte een lekker Aziatisch maaltje met dikke noedels (echt lekkere), kip, cashewnoten, groentes en meer. En het was lekker! Zin in? Let’s noedel!

Nodig voor twee personen: 2 zakjes Amoy Straight to wok udon thick noodles* – 200gr kipdijfilet – 400gr Chinese wokgroentes (paksoi, rode ui, Chinese kool, sugar snaps en tauge) – 1/2 flesje Conimex woksaus Lemongrass & chili – 1 scheut ketjap – een handje gezouten cashewnoten – 2 eieren – 1 eetlepel sesamzaadjes – 1 scheut wokolie

*Er zitten 2 zakjes in één verpakking)(gewoon van appie)

Doe een scheut olie in de pan en breek hierin twee eitjes. Roer het totdat je roerei hebt. Snijd in de tussentijd de kippendijen in stukjes. Voeg de kippendijen toe aan de pan met ei en laat dit in een minuut of 6 gaar worden.

Voeg dan de groentes, cashewnoten en sesamzaadjes toe aan de pan en bak dit een minuut of 5 mee. Doe er dan de woksaus bij en breng het verder op smaak met een beetje ketjap en eventueel nog wat wokolie. Voeg ook de noedels er aan toe; als je kiest voor die variant die ik beschrijf in de ingrediëntenlijst, dan hoef je ze niet voor te koken en daardoor is het dus een eenpansmaaltijd.

Laat het geheel nog eventjes op het vuur staan met een deksel op de pan zodat alle smaken mengen en de noedels warm worden. Roer het lekker door elkaar, serveer het in een diep bord en klaar is je maal. Eet smakelijk!

Ik heb dit recept al eens eerder gemaakt en vond het toen heel erg smaken naar Pad Thai. Dat vond ik gek genoeg vandaag helemaal niet, hahaha. Maar het was wel gewoon echt heel erg lekker, maar het smaakte niet naar Pad Thai. Denk dat ik de vorige keer toch andere verhoudingen heb gebruikt, hoewel ik het hetzelfde heb omschreven als nu… Anyway; het is lekker en dat is top. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *