Salade geitenkaas met spekjes en zelfgemaakte honing-mosterd-dressing

Hello you! Nog steeds live vanaf het zonnige terras in Amsterdam West ben ik hier om je bij te praten over al het lekkere eten van de afgelopen week. Ik moet wel zeggen dat nu we zo druk zijn met de aanstaande verhuizing (en het bezoeken van bouw- en tuincentra) fatsoenlijk avondeten er behoorlijk bij in schiet #sad. Maar goed; ik ben inmiddels bedreven op uitzoeken bij welke bouwmarkt je het lekkerst eet en dat is op zich ook een leuke skill om te ontwikkelen.

Maar! Ik heb vandaag wel gewoon een tof recept voor je; ik maakte namelijk gistermiddag een lekkere salade en ik weet zeker dat jij er ook blij van wordt. Er zaten veel groentes in, lekkere spekjes, geitenkaas en ik maakte zelf een honing-mosterd-dressing en ook dat was top. Geslaagd recept dus. Zin in? Let’s salad!

Nodig voor twee personen: 1 zak gemengde rucola-salade – 70gr geitenkaas – 1 bakje spekjes – 10 cm komkommer – 1/2 courgette – 1 bakje groene aspergetips – een handje walnoten – 1 tomaat – honing-mosterd-dressing*

*deze kun je ook zelf maken met mayonaise, mosterd, honing, water en olijfolie (op gevoel door elkaar mengen en klaar!)

Snijd de courgette en asperges in kleine stukjes en bak in een pan met olie totdat de courgette een beetje verkleurt. Bak dan de spekjes in die pan.

Doe de sla in een grote kom. Snijd tomaat en komkommer in kleine stukjes en doe deze bij de sla. Doe ook de walnoten en geitenkaas in stukjes in de kom. Voeg de gebakken groentes en spekjes toe en hussel alles door elkaar. Schenk er wat honing-mosterd-dressing over, hussel door elkaar en klaar is je salade. Eet smakelijk!

Ik zeg het niet vaak, maar dit was echt een lekkere salade. Ik heb vét lekker geluncht, maar zou dit ook zeker als avondmaal of bijgerecht aanraden. Lekker!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


1 reactie

Diede -

“ik ben inmiddels bedreven op uitzoeken bij welke bouwmarkt je het lekkerst eet en dat is op zich ook een leuke skill om te ontwikkelen.” –> haha nu ben ik wel heel benieuwd! een artikeltje waard? 😀

Reageer ook