Hotspot: Frans dineren bij Café Amsterdam (!!)

Goedemiddag goed volk! Live vanaf een terrasje in Amsterdam West ga ik je een hele heerlijke hotspot tippen. Ik zit in het zonnetje (in februari!!), mijn humeur is opperbest en ik heb echt een gruwelijk heerlijke restaurant-tip voor je. Vorige week vierden Jan en ik dat we elkaar op 19 februari 4 jaar kenden en dat deden we bij Café Restaurant Amsterdam. Ik wilde hier al heel erg lang eens naartoe en dit was de uitgewezen gelegenheid. En het was… TOP!

Café Amsterdam stond op mijn lijstje doordat ik altijd goede verhalen hoorde over de steak tartare. Nu ben ik dol op dit rauw-vlees-goedje en dus moest ik het eens proberen. Op dinsdagavond fietsten Jan en ik naar dit restaurant in de buurt van het Westerpark in Amsterdam en we waren vanaf minuut 1 fan van deze plek.

IMG_6210

Café Amsterdam is gevestigd in een oude fabriek (of beter gezegd: een machinepompgebouw, wat dat ook mag zijn) en dat is helemaal tof, want het plafond is echt mééters hoog en je zit dus in een hele toffe industriële ruimte. Verder serveren ze er de Franse keuken, en ook dat zie je terug in het interieur: het heeft wat weg van een tof restaurant in hartje Parijs.

Op de menukaart staan vooral Franse klassiekers; van slakken tot steak tartare, van rilettes tot coq au fin en van alles nog meer. Ik vond de kaart niet duur trouwens; goed om te weten.

Vooraf bestelde ik de vitello tonnato, Jan ging voor de carpaccio. Als hoofdgerecht koos ik steak tartare (daar kwam ik immers voor) en Jan nam Steak met frites. Erbij kregen we een simpele salade.

Mijn vitello tonato vond ik lekker, maar ik vond wel dat er net een beetje teveel saus op zat; dat had de helft minder gemogen. Maar er zijn ongetwijfeld mensen die hier HEEL blij van worden. Jan z’n carpaccio was lekker (met truffelmayonaise), maar gewoon lekker, niet uitzinnig.

De steak tartare als hoofdgerecht (met een rauw eitje) vond ik echt top. Deze is écht heel erg lekker; het vlees is ontzettend fijn gesneden, zo fijn krijg je het niet vaak. En ik mocht ‘m zelf op smaak brengen met kappertjes, peterselie, mosterd, rauwe ui, tabasco, worcestersaus en peper en zout. Erbij kreeg ik lekkere dunne Franse frietjes die me erg goed smaakten.

IMG_6211

De steak en frites van Jan waren zelf nog lekkerder dan de steak tartare die ik had. Echt uitzinnig lekker! Super mooi gegrild. Heel simpel, maar fantastisch in z’n eenvoud. Mjam!

Overigens vind ik de salade die erbij geserveerd werd ook nog even het vermelden waard, want MAN: die was lekker. Gewoon heel simpel ijsbergsla met een dressing (azijn met olie denk ik?) en wat croutons en ingelegde uien, maar zó lekker. Echt een toevoeging.

Hoewel we nu een prima portie hadden gegeten, moesten we ook nog even de crème brûlée proberen. Tja, áls je dan in een soort Frans restaurant zit, dan moet dit toetje wel goed zijn. En dat was ‘ie zeker. Heel goed van smaak, perfect afgebrand met een lekkere dikke suikerlaag. ZO lekker. Mjam!

IMG_6218

Ook de wijn die we dronken was top: we kozen de duurste wijn van de kaart (we hadden iets te vieren), de Amarone en hij was echt lekkerrrr. Overigens was hij €8 per glas (en €40 voor een fles), dus dat vond ik voor ‘de duurste wijn van de kaart’ nog meevallen.

Was dan alles fantastisch aan dit restaurant? Nou, de decaf cappuccino was niet echt geweldig. Maar dat is eigenlijk overal zo, haha. Verder niets te zeuren dus.

Zoek je een lekker restaurant in Amsterdam voor een etentje met je lief of in een groter gezelschap? Denk dan zeker eens aan Café Amsterdam. Ik vond het een aan-ra-der. 😀

IMG_6214

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *