Pittige pasta met chili en spekjes

Door Elske– Dag mensen! Laatst at ik bij een vriendin en zij schotelde mij een werkelijk FAN-TAS-TISCHE pasta voor. Ik ben zo’n mens die pasta al snel goed en lekker vindt, maar deze was heer-lijk. En, en nu komt het beste deel van dit verhaal, het bleek dus super simpel. Ik kreeg het recept en maakte het thuis die week erop klaar. Het recept was dus al makkelijk, maar ik maakte het nog nét wat makkelijker. Zin in? Let’s pasta!

Ruime portie voor 2 personen: pasta voor 2 pers * – 1 bakje spekblokjes – bakje verse pastasaus tomaat en room ** – 5 zongedroogde tomaatjes op olie – 1 tomaat – 1 ui – 1 teen knoflook – chilipoeder – basilicum vers of gedroogd
* penne, fusilli of vlinderpasta werkt goed bij dit gerecht
** je kunt dit ook vervangen door 1 blikje tomatenblokjes en 250 ml room

Snipper de ui en pel de teen knoflook. Doe de spekjes (zonder boter of olie) in een koekenpan en bak op middelhoog vuur aan. Beginnen de spekjes lekker te bakken? Dan kan je de ui toevoegen en de knoflook boven de pan uitpersen met een knoflookpers. Roer dit goed door. Voeg nu ook de chilipoeder toe. Doe dit naar smaak; je hebt niet zo heel veel nodig om het pittig te krijgen. Maar doe ook niet te voorzichtig, het is wel lekker als je iets van pit proeft. Ik heb ik denk ik een halve theelepel gebruikt.

Als de spekjes beginnen te verkleuren en gaar worden, voeg je het potje verse pastasaus toe. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze ook aan de saus toe. Roer goed door en draai na 2 minuten het vuur zacht. Zo laat je de saus nog even lekker pruttelen en kunnen de smaken goed intrekken.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wanneer het gaar is giet je het af en laat je het nog even staan. Voeg aan je pastasaus wat peper en verse (gescheurde) of gedroogde basilicum toe. Roer door en klaar! Nu kan je de pasta toevoegen aan de saus en serveren, of je serveert de saus apart van de pasta: wat jij lekker vindt 🙂 Enjoy!

Nou, ik zei toch dat dit een potje makkelijk was. Love it als iets simpels wat zo snel is gemaakt zo lekker is. Je kunt eventueel nog een simpele salade on the side serveren. MJAM; deze ga ik vaker maken!

Pittige pasta met tomatenroom en spek

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Pittige pasta met chili en spekjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *